Tekirdağ Şehir Tiyatrosu’nun Mayıs ayı oyun takvimi belli oldu

Tekirdağ Şehir Tiyatrosu’nun Mayıs ayı oyun takvimi belli oldu.

TEKİRDAĞ 1.05.2024 11:47:00 0
Tekirdağ Şehir Tiyatrosu’nun Mayıs ayı oyun takvimi belli oldu

Tekirdağ’ın kültürel yapısına katkı sağlamak, tiyatro sanatını yaygınlaştırmak ve evrensel değerlere sahip bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak, kentimizi ulusal ve uluslararası alanda kültür sanat faaliyetleri açısından özel bir konuma getirmek ve sanat üretiminde yüksek standardı yakalamak amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekirdağ Şehir Tiyatrosu’nın Mayıs ayı oyun takvimi belli oldu. 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2023 yılında kurulan ve Haldun Taner’in yazdığı “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” isimli oyunla perdelerini açan Tekirdağ Şehir Tiyatrosu, Mayıs ayında da 3 oyunla izleyicilerin karşısında olacak. 

 

KARMAKARIŞIK ADLI OYUN SAHNELENECEK

 

Tekirdağ Şehir Tiyatrosu, 2 Mayıs Perşembe günü, 3 Mayıs Cuma günü ve 4 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00’de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde “Karmakarışık” isimli oyunu sahneleyecek. 2 saat 20 dakikalık oyunda Thatcher döneminin bakanlarından biri olan Richard Philips’in, rakip partinin sekreteri Jane ile kaçamak yapmak için bir otel odasında buluşması, kimliği belirsiz bir cesedin bir anda 648 numaralı bu kaçamak odasında ortaya çıkması ile yaşanan olaylar anlatılıyor. Oyunda Tekirdağ Şehir Tiyatrosu oyuncuları Hasan Tanılmış, Gökhan Azlağ, İsa Can Dinç, Aylin Karaçay, Pınar Efe, Pelin Atal, Selcen Ezgi Dinçer, Aykut Karatay, Anıl Kır, Mustafa Merthan Merdoğlu ve Meryem Asil rol alıyor. 

 

KARAR İSİMLİ OYUN SAHNELENECEK

 

Tekirdağ Şehir Tiyatrosu tarafından 9 Mayıs Perşembe günü, 10 Mayıs Cuma günü, 11 Mayıs Cumartesi günü, 16 Mayıs Perşembe günü, 17 Mayıs Cuma günü ve 18 Mayıs Cumartesi günü de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde saat 20.00’de Karar isimli oyun sahnelenecek. Ferdinand VonSchirach’ın eserinden Yücel Erten tarafından çevrilen oyunun yönetmenliğini Hakkı Kuş üstleniyor. 100 dakikalık dram türündeki oyunda Damla Kaya, Güray Özçelik, Kübra Tektaş, Çetin Karagöz, Ethem Erten Kırk, Aylin Karaçay, Kübra Kip, Ela Buzkuş, Nisanur Kılıç, Sema Kervancılar, Birkan Bilge yer alırken, hareket grubunda ise dansçı olarak Buse Dilek, İlke Üner, Berat Karaca, Yaren Çetin, NisanurÇifçi ve Aleyna Bayır yer alıyor. 

 

MİDAS’IN KULAKLARI ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

 

Tekirdağ Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği Midas’ın Kulakları isimli çocuk oyunu da 14 Mayıs Salı günü saat 13.00’te Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde çocuklarla buluşacak. 7 yaş üzeri çocuklar için uygun olan ve konusunu Frig mitolojisinden alan 1 saatlik oyunda Kral Midas'ın Apollon ile Pan arasındaki yarışmada hakemlik yapması ve verdiği karar sonucunda başına gelenler anlatılıyor. Oyunda Güray Özçelik, Merthan Merdoğlu, İsa Can Dinç, Anıl Kır, Kybele Kübra Tektaş, Kübra Kip, Damla Kaya, Meryem Asil, Ethem Erten Kırk, Pelin Atal, Aylin Karaçay, Çetin Karagöz rol alıyor. 

 

TAM BİLET 21 TL, İNDİRİMLİ BİLET 12 TL

 

Mayıs ayında sahnelenecek olan oyunların biletleri internetten satışa sunulurken, oyunları izlemek isteyenler için tam bilet 21 TL, indirimli bilet 12 TL’den satılıyor. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU