Tekirdağ merkezli firmaların nisan ayı ihracatı 144.3 milyon dolar

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ merkezli firmaların nisan ayı ihracatının 144.3 milyon dolar olduğunu belirtti.

EKONOMİ 3.05.2023 15:05:00 0
Tekirdağ merkezli firmaların nisan ayı ihracatı 144.3 milyon dolar

Nisan ayında Tekirdağ’dan yapılan ihracatın 2022 yılın aynı ayına göre yüzde 12,5 azaldığını belirten Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay; “Tekirdağ merkezli firmalar 2023 yılı Nisan ayında 144.3 milyon dolar ihracat rakamına ulaştı. Nisan ayında ilimizden yapılan ihracat bir önceki aya göre yüzde 14,7 azalmıştır” dedi. 

 

 

 

 

“TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Nisan ayında Tekirdağ’dan ihraç edilen ürünler olarak; demir ve demir dışı metaller, Kimyevi maddeler ve mamulleri, Elektrik ve elektronik, Hazır giyim ve konfeksiyon, makine ve aksamları, tekstil ve hammaddeleri ve otomotiv Endüstrisinin ön plana çıktığını dile getiren Günay, “Tekirdağ’dan ihraç yapılan ülkeler arasında ise ön sırada; Almanya, ABD. Fransa, Bulgaristan, İtalya, ve İspanya yer almıştır. İhracatımızın 144.3 milyon rakamına ulaşmasında rol oynayan firmalarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

Haber / İrem BANÇO