“Tarımın gelişmesinde Sulama Kooperatifleri büyük rol oynuyor”

S.S. Kayalıköy Barajı Sulama Kooperatifi Başkanı Tacettin Kolay’ı ağırlayan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, “Tarımın gelişmesinde Sulama Kooperatifleri büyük rol oynuyor” dedi.

KIRKLARELİ 19.03.2024 14:20:00 0
“Tarımın gelişmesinde Sulama Kooperatifleri büyük rol oynuyor”

ııSulama kooperatiflerinin yeraltı ve yerüstü su kaynaklarından organize olarak faydalanmak isteyen çiftçilerin ekonomik güçlerini birleştirerek kurdukları örgütler olduğunu ifade eden Başkan Ilık, “Sulama tesisi, birçok çiftçinin aynı su kaynağından (nehir, gölet, kanal, artezyen, kuyu v.b.) yararlanmalarını gerektiriyorsa, bu durumda, gerek her çiftçinin kullanacağı su miktarını gerekse su alma sırasını düzenlemek amacıyla bir sulama kooperatifinin kurulmasına gereksinme vardır” dedi. 

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Sulama kooperatiflerinin, şebeke verimliliğini yükseltmek ve sulama için gerekli olan yardımcı hizmetleri sağlamakla beraber, diğer tarım kooperatiflerinin görevleri arasında yer alan temin, tedarik ve pazarlama gibi hizmetleri de yerine getirerek çok amaçlı kooperatif olarak çalıştığını dile getiren Ilık, “Bu nedenle Sulama Kooperatifleri tarımın gelişmesinde büyük rol oynamaktadır” dedi. S.S. Kayalıköy Barajı Sulama Kooperatifi Başkanı Tacettin Kolay da Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık’a gerçekleştirdikleri Kooperatif ve Kooperatifçilik çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı

 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ