Tarım Akademisi ile çiftçiler ve esnaf desteklenecek

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Candan Yüceer’in yeni dönemde hayata geçireceği projeler arasında Tarım Akademisi de var.

TEKİRDAĞ 20.03.2024 15:48:00 0
Tarım Akademisi ile çiftçiler ve esnaf desteklenecek

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Candan Yüceer’in yeni dönemde hayata geçireceği projeler arasında Tarım Akademisi de var. Esnafı korumak ve çiftçileri desteklemek amacıyla hayata geçirilecek olan Tarım Akademisi’nin bünyesinde, geleneksel tarım tekniklerinin yanı sıra teknoloji araştırma ve geliştirme teknikleri ile fon başvuru danışmanlık desteği de sunulacak.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer, yeni dönemde hayata geçireceği projelerde, tarım ve hayvancılığa ağırlık verdi. Yüceer’in projeleri arasında; Meyve ve Sebze Bölge Hali, Kapalı Pazar Alanları, Süleymanpaşa Organik Kiraz Bahçesi Projesi, Hayrabolu Şalgamlı Tarım Müzesi ve Açık Hava Parkı Sergi Alanı, Tarım Akademisi, Tohum Desteği, Şarköy Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Parkı ve Örnek Uygulama Alanı, Yem Desteği, Et ve Süt Ürünleri ve Satış Noktaları bulunuyor. 

 

“BÖLGE EKONOMİSİNİ CANLANDIRACAK”

 

Trakya Bölgesine hizmet verecek olan Meyve ve Sebze Bölge Hali’nin, yerel esnaf odaları ile işbirliği içerisinde yapılacağını kaydeden Başkan Adayı Yüceer,“Hal hem bölge ekonomisini güçlendirecek hem de vatandaşlara taze ve sağlıklı ürünler sunulmasını sağlayacak. Çiftçiler ve tüketiciler için büyük faydalar sağlayacak Bölge Hali ile Trakya Bölgesi’nin tarımsal potansiyeli en üst seviyede değerlendirilecek ve bölge ekonomisine canlılık sağlanacak” dedi. Saray, Muratlı ve Ergene ilçelerinde inşa edilecek olan Kapalı Pazar Alanları ile vatandaşların hijyenik ve güvenli bir ortamda alışveriş yapmalarının sağlanacağını vepazar faaliyetlerinin düzenleneceğini kaydeden Yüceer, “Modern tesislerle donatılacak olan kapalı pazar alanları hem esnaf ve alışveriş yapan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak hem de ticaret ve ekonominin güçlenmesine katkı sağlayacak” dedi. 

 

“GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TARIM TEKNİKLERİ ANLATILACAK” 

 

Yüceer’in tarım alanında hayata geçireceği bir diğer proje de Süleymanpaşa Organik Kiraz Bahçesi olacak. Yüceer, “Tekirdağ’da yetişen en önemli tarımsal ürünlerden biri olan ve Tekirdağ’ın simgesi haline gelen kirazlardan oluşacak olan Organik Kiraz Bahçesi, vatandaşlara doğanın içinde yürüyüş yapma, taptaze organik kirazları dalından toplama deneyimi sunacak” dedi. Tekirdağ’ın özellikle tarım ve hayvancılık alanında önde gelen ilçelerinden biri olan Hayrabolu’da kurulacak olan Hayrabolu Şalgamlı Tarım Müzesi ve Açık Hava Parkı Sergi Alanı’nın dabölgenin tarımsal mirasını koruyacağını, yerel tarımın tarihini ve önemini vurgulayacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüceer, “Müzede ziyaretçilere tarımın gelişimi ve geçmişten günümüze tarım teknikleri anlatılacak. Ayrıca açık hava parkında çeşitli tarım aletleri ve tarım ürünleri sergilenerek, ziyaretçilerin interaktif bir deneyim yaşamaları sağlanacak” ifadelerini kullandı. 

 

“ASMA BAHÇELERİ TEKİRDAĞ’A ÇOK YAKIŞACAK”

 

Şarköy Bağcılık ve Gastronomi Rotası ile Asma Bahçeleri Parkı projesinden de bahseden Yüceer, “Turizmde bağcılık ve gastronomi rotasıyla bölgenin zengin bağcılık geleneğini, eşsiz lezzetlerini ve turizm potansiyelini arttırmayı hedeflen projenin rotasında bağcılıkla ilgili tesisler, şarap imalathaneleri, yerel restoranlar ve gastronomi merkezleri bulunacak. Ayrıca ziyaretçilerin Asma Bahçeleri Parkı’nda aileleriyle birlikte üzüm toplayarak eşsiz bir deneyim yaşayacaklar” dedi. Yüceer, yine Şarköy’de kurulacak olan Şarköy Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Parkı ve Örnek Uygulama Alanı’nın da aromatik bitkilerin yetiştiği örnek bahçeleri, bilgilendirme panoları ve uygulamalı eğitim alanlarıyla yerel bitki çeşitliliğini koruyarak,sağlık ve tarım alanlarında bilinçlendirme ve eğitim olanağı sunacağını kaydetti. Esnafı korumak ve çiftçileri desteklemek amacıyla hayata geçirilecek olan Tarım Akademisi bünyesinde geleneksel tarım tekniklerinin yanı sıra teknoloji araştırma ve geliştirme teknikleri ile fon başvuru danışmanlık desteği de sunulacağını ifade eden Yüceer,“Bunların yanı sıra Tekirdağ’a özgü tarım ve bahçe ürünlerinin marka değerini arttırmaya yönelik çalışmalar yapılacak” dedi. 

 

“TARIM VE HAYVANCILIK HALK MASASI KURULACAK”

 

Yerel tarım ürünlerinin korunmasına ve çoğaltılmasına büyük olanak sağlayacak olan Tohum Desteği Projesi ile çiftçilerin yerel tohum kaynaklarına güvenceli bir şekilde erişim sağlayacağını ve bölgede tarımın güçlenmesine katkı sağlanacağını ifade eden Yüceer,“Aynı zamanda tohum desteği ile iklim değişikliğine adaptasyon çalışmaları için de önemli bir kaynak oluşturulmuş olacak.  Sunulacak olan yem desteği ile de ilçelerde hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilir olması için sığır süt yemi ve kuzu besi yemi desteği de sağlanacak. Yeni dönemde kurulacak Tarım ve Hayvancılık Halk Masaları ile çiftçilerin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların ihtiyaçları doğrudan dinlenerek çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirilecek. Tarım ve hayvancılık alanında danışmanlık, bilgilendirme ve destek sağlayacak olan halk masaları kapsamında aynı zamanda çiftçilerin sorunlarını çözmek ve ihtiyaçlarına uygun politikalar geliştirmek için platform kurulacak.Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar, vatandaşların kaliteli ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını her geçen gün zorlaştırıyor. Yeni dönemde açacağımız Et ve Süt Ürünleri Üretimi ve Satış Noktaları ile vatandaşı uygun fiyatla, kaliteli gıda ile buluşturacağız” dedi. 

 

Haber / Buse AKIN