Tarihi okul binalarını inceledi

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Mustafa Necati İlkokulu, İstiklal Ortaokulu, Şehit Asım İlkokulu, Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezini gezerek incelemelerde bulundu.

GÜNDEM 5.08.2022 12:05:00 0
Tarihi okul binalarını inceledi

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Mustafa Necati İlkokulu, 1.Murat Anadolu Lisesi, İstiklal Ortaokulu, Şehit Asım İlkokulu, Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazi İlkokulu, Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Oteli ile Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezini gezerek incelemelerde bulundu.
 
İncelemelerinin ardından değerlendirme yapan Vali Kırbıyık; “Daha önce ilimizdeki okulların genel durumları ile ilgili bir toplantı yapmıştık. Bugün de özellikle tarihi eğitim binalarına sahip okullarımızı gezerek, durumlarını görmek istedik. Ziyaretlerimizde bir yandan okullarımızın genel durumları eğitim kapasiteleri, eğitimci ve öğrenci sayıları ile ilgili bilgiler alırken diğer yandan tarihi okul binalarımızın fiziki durumlarını da inceleme fırsatı bulduk. Bu okul binalarımız yapıldığı dönemin izlerini, estetiğini günümüze taşıyan, çok kıymetli birer tarihi eser niteliğinde binalar. Dolayısıyla bizlerin bu eserleri koruyup, bakım ve onarımlarını yaparak geleceğe taşımamız gerekiyor diye düşüyoruz. Bazı okullarımızda bu çalışmalar devam ediyor. Bu süreci de yerinde görme fırsatımız oldu. İhtiyaç duyulan okullarımızda da yapılması gereken tüm çalışmalarımızın planlamasını yapıyoruz” dedi. 


TAMAMLANAN VE DEVAM EDEN ONARIMLAR


 Okul ve kurumlarda devam eden ve tamamlanan onarımlarla ilgili de konuşan Vali Kırbıyık, “2022 yılında ilimizde temel eğitimde 54, ortaöğretimde 9, mesleki eğitimde 4, Özel Eğitim Okullarında 2, hizmet binalarında 4, doğalgaz dönüşümü olarak ise 20 okulumuz olmak üzere toplamda 93 onarım işi  15 milyon 825 bin TL maliyetle tamamlandı. Devam eden onarımlara bakıldığında; Temel Eğitimde 27, Ortaöğretimde 4, Mesleki Eğitimde 9, Hayat Boyunda 1, Özel Eğitimde 2 olmak üzere, toplamda 42 onarım işi 8 milyon 270 bin TL maliyetle devam ediyor” dedi. 


YAKLAŞIK MALİYET ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


1.Murat Lisesi onarımı ile ilgili bilgi veren Vali Kırbıyık, “2022 yılı içerisinde tüm tesisatın (mekanik ve elektrik) yenilenmesi, zemin ve dış duvarlardaki kaplamaların sökülerek yeniden yapılması planlanmaktadır. Okulumuzda bu yıl içerisinde yapılması planlanan basit onarım işleri ile ilgili de Edirne Kültür Varlıklarını Koruma kurulundan izin alınmış olup okulumuz onarımı ile ilgili gelinen aşamada keşif ve yaklaşık maliyet çalışmaları devam etmektedir” dedi. Vali H. Kürşat Kırbıyık’a incelemelerinde Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve Milli Eğitim Müdürlüğü müdür yardımcıları eşlik etti. 

 


Haber / İrem BANÇO