Sulu tarım arazisi varlığı her geçen gün artıyor

Sulu tarım arazisi varlığı her geçen gün artıyor

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır ve yönetim kurulu üyeleri, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy'u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Aksoy, K

Başkan Kacır ve beraberindeki Merkez Birliği heyeti, Kırklareli’ndeki tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

 

“ARTARAK DEVAM EDECEK”

 

İl Müdürü Aksoy, Kırklareli'nde hastalıktan ari işletme sayılarının oldukça fazla olduğuna dikkat çekerken, Kırklareli’nin ari hayvan sayısı bakımından da Türkiye'de ilk sırada yer aldığını ifade etti. Kaliteli süt ve kaliteli üretim temasıyla süt işleme tesislerinde AB standartlarını yakalamalarıyla ihracat rakamlarının hızla arttığını vurgulayan Aksoy, üretimin artarak devam edeceğini söyledi.

 

EN VERİMLİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİYOR

 

Ayrıca Kırklareli’nin ülkemizin stratejik ürünlerinden olan buğday ve ayçiçeği üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu da vurgulayan Aksoy, ülke ortalamasının üzerinde verim olduğunu aktardı. Bitkisel üretimin tüm alanlarda en verimli şekilde değerlendirildiği ve sulu tarım arazi varlığının her geçen gün arttığına da dikkat çekildi. Kuraklık ile mücadele için alternatif tasarruf yöntemlerinin yaygınlaştırıldığı ve bu kapsamda Kırklareli’nde Yağmur Suyu Hasadı yapıldığı da aktarıldı.

 

“KISA ZAMAN ÖNCE TESCİLLENDİ”

 

Meraların küçükbaş hayvan potansiyelinin şu anda çok fazla olduğunu ve hedeflerinin Vali Osman Bilgin'in talimatıyla küçükbaş sayısını Kırklareli nüfusunun 2 katına çıkarmak olduğuna da değinen Aksoy, “Trakya arısı kısa zaman önce tescillendi. Istranca bölgesi 2010 yılından beri koruma altında. Yine bölgemize özel olarak elde edilen ''Meşe Balı'' coğrafi işaret alarak tescillendi ve ilimize katma değer sağladı. Meşe balının yüksek antioksidan değerlerine sahip olduğu da yapılan laboratuvar çalışmalarıyla ispatlandı” şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN