Şubat ayında 151.1 milyon dolarlık ihracat yapıldı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ merkezli firmaların 2024 Şubat ayı ihracatı 151.1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı.

EKONOMİ 5.03.2024 13:16:00 0
Şubat ayında 151.1 milyon dolarlık ihracat yapıldı

İhracat rakamlarıyla ilgili açıklama yapan Günay, “Tekirdağ merkezli firmalar 2024 yılı Şubat ayında 151.1 milyon dolar ihracat rakamına ulaştı. Şubat ayında ilimizden yapılan ihracat bir önceki aya göre yüzde 1,75 artmış 2024 yılının Şubat ayına göre yüzde 5,8 artmıştır. Şubat ayında Tekirdağ’dan ihraç edilen ürünler olarak; Demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, elektrik ve elektronik, hazır giyim ve konfeksiyon, tekstil ve hammaddeleri, makine ve aksamları ve iklimlendirme sanayii ön sıraya çıkmıştır” dedi. 

 

“TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Tekirdağ’dan ihraç yapılan ülkeler arasında ise ön sırada Almanya, ABD, İspanya, Fransa Birleşik Krallık, Bulgaristan ve İtalya’nın yer aldığını kaydeden Günay, “İhracatımızın 151.1 milyon rakamına ulaşmasında rol oynayan firmalarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Erdal AYDIN