Şentop: Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler bunu başaramayacak

Tekirdağ’da düzenlenen Muharrem Ayı İftarında konuşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, ülkedeki birlik ve beraberliği bozmak isteyenlerin bunu başaramayacak.

GÜNDEM 8.08.2022 13:42:00 0
Şentop: Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler bunu başaramayacak

Tekirdağ’da düzenlenen Muharrem Ayı İftarında konuşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, ülkedeki birlik ve beraberliği bozmak isteyenlerin bunu başaramayacağını belirterek, "Devletimizin, Alevi, Sünni çatışması çıkarabileceğini, kardeşliğimizi ve dirliğimizi bozabileceğini zanneden bu zavallıların yakasına yapışacağından hiçbirimizin şüphesi olmasın. Devlet ve millet olarak bizler her daim ayrılmaz, bir bütünüz” dedi. 


Tekirdağ İmam Hatip Lisesi Mezunlar Buluşması’na katılmak üzere önceki gün Tekirdağ’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, akşam da bir otelde düzenlenen Muharrem Ayı İftarına katıldı. Program, Kılavuzlu Köyü Bektaşi Babası Şevket Gürses’in sofra duası yapması ile başladı. Akabinde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çorlu Cemevi Dedesi İbrahim Bayar yaptı.


SALDIRILARI LANETLEDİ


TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un himayelerinde Tekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Şentop, Cemevleri ve Alevi dernekleri yöneticilerine yönelik düzenlenen saldırıları lanetlediğini ifade etti. Tekirdağ'ın bütün ilçelerindeki Alevi, Bektaşi dergahlarından, cemevlerinden gelenlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten TBMM Başkanı Şentop, “Bu akşam burada oluşturduğumuz muhabbet ve hoşgörü atmosferinin ülkemizin her köşesinde, İslam aleminin her köşesinde yaşanmasını Allah'tan temenni ediyorum. Değerli dostlar, değerli canlar, öncelikle söze muhabbete başlamadan, geçen hafta hicri yılbaşının yani muharrem ayının ilk günü Ankara'da üç ayrı cemevine düzenlenen saldırıdan duyduğum üzüntüyü buradan bir kez daha paylaşmak isterim. İki gün önce de Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş evinin önünde saldırıya uğramıştır. Bu menfur saldırıları lanetliyorum ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Selami dedeyle dün görüştüm, geçmiş olsun ve şifa dileklerimi kendisine ilettim. Şükürler olsun ki sağlık durumu iyi” ifadelerini kullandı. 


“BU ÜLKENİN İNSANI SAĞDUYULUDUR”


Ülkedeki birlik ve beraberliği bozmak isteyenlerin bunu başaramayacağını belirterek, "Devletimizin, Alevi, Sünni çatışması çıkarabileceğini, kardeşliğimizi ve dirliğimizi bozabileceğini zanneden bu zavallıların yakasına yapışacağından hiçbirimizin şüphesi olmasın. Devlet ve millet olarak bizler her daim ayrılmaz, bir bütünüz. Buradan ayrılık gayrılık tohumları ekmeyi murat edenler artık bu ülkeden mezhep kaynaklı bir nefretin çıkmayacağını bilmelidir. O oyunları, o tuzakları milletimiz görecek ve toprağa gömecek bir tecrübe ve olgunluğa sahiptir artık. Tekrar sizlerin nezdinde ülkemizdeki bütün Alevi, Bektaşi derneklerimizin ve cemevlerimizin mensuplarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye düşmanları bilsinler ki bu ülke insanı sağduyuludur” dedi. 


“KİMSE BU MİLLETİ BÖLEMEDİ, BÖLEMEYECEK”


Şentop, “En son FETÖ'cüleri gördük. Kimse bu milleti bölemedi, bölemeyecek Allah'ın izniyle. Daha önce yaşanan oyunların planlayıcılarına karşı her daim teyakkuz halindeyiz. Artık bu ülkenin farklılıklarından kardeşlik ve dayanışmadan başka bir şey çıkmayacağını bu çatışmalara karnımızın tok olduğunu herkesin bilmesini istiyorum. Kardeşliğimizi, birliğimizi ve bütünlüğümüzü asla bozdurmayacağız. Bizler büyük ve farklılıklarıyla zengin, hem de çok zengin bir ülkeyiz. Muharrem Ayının milletimize gönlünde ehli beyit sevgisi taşıyan insanlık sevgisi yüklenen bütün İslam alemine birleştirici ve kuşatıcı güzellikler getirmesini Cenab-ı haktan temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 


“NİCE GÜZEL GÜNLERDE HEP BİRLİKTE OLALIM”


Programda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da “Şehrullahi'l-Muharrem olarak meşhur olan, yani Allah'ın ayı Muharrem olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Ramazan oruçlarından sonra tutulan oruçların en faziletlisi Muharrem ayında tutulan oruçlardır. Bu ay içerisinde Aşure Günü yer almaktadır. Aşure Günü Muharrem'in 10. günüdür. Aşure Günü’nün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bu günde birtakım mucizeler yaşanmıştır. Cenâb-ı Hak, on Peygamberine on çeşit ikram ve ihsanda bulunmuş, kudsiyetini arttırmıştır. Hadis kaynaklarına göre, Hz. Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması ve Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'den geçerek İsrailoğulları'nı Firavun'dan kurtarması hadiseleri de bu günde gerçekleşmiştir. Bunlar gibi, daha pek çok mucize Aşure Günü’nde gerçekleşmiştir. Muharrem ayında İslam tarihi açısından çok üzücü bir hadise de yaşanmıştır. Kerbela’da Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin ve çoğu Ehlibeytten olan 72 kişi şehit edilmiştir. Şehitlerin Efendisi Hz. Hüseyin’i ve tüm Kerbela Şehitlerini rahmetle, minnetle ve hürmetle yad ediyorum. Bugün, matem günü olarak kabul edilmektedir. Bu hadise, Müslüman olan herkesi derin üzüntüye sevk etmektedir. Hz. Hüseyin Efendimiz ve Ehlibeyt’in şehadetinin acısı yüzyıllar sonra bile içimizde hissediyoruz. Rabbim, şefaatlerine nail eylesin. Bizi onların yolundan ayırmasın. Bu ayın tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tuttuğunuz oruçların kabul olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah daha nice güzel günlerde, nice güzel iftarlarda hep birlikte olalım, hep beraber olalım” dedi. Muharrem ayı münasebetiyle düzenlenen programa TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Valimiz Sayın Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Sedat Tekneci, il protokolü, kurum müdürleri, Alevi-Bektaşi derneklerinin temsilcileri katıldı. 


Haber / Şaban KARDEŞ