Şarköy’ün tarihi ve turistlik yerlerini gezdiler

11. Büyükşehir Belediye Başkanları buluşması için Tekirdağ’a gelen Cumhuriyet Halk Partili Büyükşehir Belediye Başkanlarının eşleri Şarköy’ün tarihi ve turistik mekânlarını gezdiler.

GÜNDEM 15.08.2022 17:22:00 0
Şarköy’ün tarihi ve turistlik yerlerini gezdiler

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının eşleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın eşi Gülseren Albayrak ve Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var’ın eşi Yasemin Var’ın ev sahipliğinde Şarköy’ü gezdi.


TARİHİ YERLERİ ZİYARET ETTİLER


Şarköy Belediyesi Sosyal Tesisi’nde öğle yemeği yiyen konuklar, Şarköy’e özgü gastronomi alanındaki yöresel ürünleri yakından tanıma fırsatı bulurken, Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı Ogün Kürümoğlu tarafından Şarköy’de çok yakın zamanda hizmete sunulan Kent Park ve Liman Park’ın yanı sıra Şarköy Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu diğer hizmetlerin tanıtımı yapıldı. Sembolik Şarköy yazısı ve Kalp tagı önünde fotoğraf çektiren konuklar, Kutman Şarap Müzesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Güzelköy Taş Camii, Manyetik Alanı ve Melen Bağ Evi’ni de ziyaret ettiler. Dalyan ve Seyirtepesi’ne giden konuklar, Uçmakdere’nin eşsiz manzarasına da tanıklık etti. 


“MİSAFİR ETMEKTEN MUTLULUK DUYDUK”


Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Büyükşehir Belediye Başkanlarının eşlerini Şarköy’de misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirterek “Adana, Ankara, Aydın, İzmir, Mersin ve Muğla’dan gelen misafirlerimizi kentimizin muhteşem denizi, doğası, tarihi ve gastronomisiyle buluşturup, Büyükşehir Belediyemizin ve Şarköy Belediyemizin hizmetlerini tanıttık. Yöremize özgü ürünleri de tanıtma fırsatı yakaladığımız bu programda keyifli bir tur gerçekleştirdik. Konuklarımızda Şarköy’e hayran kaldıklarını belirttiler” dedi. 


  Haber / Furkan DURAN