Sarıkurt: Çorlu Kalesi’ni gün yüzüne çıkararak, tarihimize ışık tutacağız

Çorlu Belediye Başkanı ve CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, yeni dönemde hayata geçireceği projeleri, esnaf ve vatandaşlarla paylaşmaya devam ediyor.

TEKİRDAĞ 21.03.2024 16:54:00 0
Sarıkurt: Çorlu Kalesi’ni gün yüzüne çıkararak, tarihimize ışık tutacağız

Hazırladıkları projelerle gençlerin geleceğine güvence sağlayacaklarını, güçlü kadınların yaşadığı güçlü bir Çorlu için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Sarıkurt, “Gençlerin eğitimlerine ve geleceklerine dair önemli projelerini hayata geçireceğiz” dedi. 

 

“ÖĞRENCİ YURDU VE KAMPÜS KAFE PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

 

Sarıkurt, “Şehrimize öğrenim için gelen gençlerimizin en çok yaşadığı sorunu çözmek için hazırladığımız yurt projemiz ile gençlerimize sahip çıkacak, onların her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bünyesinde atölye, okuma salonu, e-spor merkezi, çok amaçlı salon, mutfak, kafeterya, amfi ve açık etkinlik alanının da bulundurulması planlanan Sosyal İnovasyon Merkezi Projemiz, şehrimizin kalitesini yükseltecek projelerden biri hâline gelecek” dedi. 

 

“GENÇLERE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ” 

 

İlçedeki okul sorunu ve öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıların çözümü için onların yanında olacaklarını ifade eden Sarıkurt, “Belediye bütçemizin belli bir kısmını eğitime destek için ayırmaya devam edeceğiz.Öğrencilerimize tarımın, üretimin ve emeğin önemini anlatmak amacıyla kuracağımız seralarda eğitimleri esnasında toprakla buluşmalarını sağlayacağız.Gençlerimizi belediyemiz bünyesinde online eğitim ile buluşturacağız.Gençlerin kariyer ve gelecekleri için oldukça önemli olan ve eğitim hayatlarını doğru tercihlerle sürdürebilmelerine olanak sağlayacak olan Çorlu Tercih ve Tanıtım Günleri projemizle gençlere destek olmaya devam edeceğiz.Mahallelerimizde muhtarlarımız ile iş birliği yaparak kadınlarımızın eğitimine destek olacak Kadın Eğitim Merkezleri kuracağız” ifadelerini kullandı. 

 

“ÜSTÜMÜZE DÜŞEN NE VARSA YERİNE GETİRECEĞİZ” 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçedeki ev kadınlarına istihdam olanakları yaratarak ekonomik özgürlüklerine kavuşmalarını sağlayacaklarını ifade eden Sarıkurt, “İhtiyaç sahibi kadınlarımıza yanlarında olduğumuzu hissettirecek kadın dayanışma merkezi kuracağız.Çorlu’muzun ana bölgelerinde kadınlarımızın hijyenik ve güvenli bir ortamda bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlar yaratacağız.Engelli vatandaşlarımız için temel hedefimiz, engel gruplarına göre bağımsız yaşam becerilerinin geliştirilmesi yönünde desteklenmelerini sağlamak olacak. Eğitimde, istihdamda, siyasette, sanatta, sporda, kısacası hayatın her alanında bir arada olabilmek için Engelsiz Yaşam Merkezi projemizi hayata geçirecek ve üstümüze düşen ne varsa yerine getireceğiz” dedi. 

 

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA ÜCRETSİZ TATİL”

 

Sarıkurt, “İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımızın moral ve motivasyonlarını yükseltebilmek içinaileleriyle birlikte tatil yapabilmeleri için gerekli desteği sağlayacağız.Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile hayata geçireceğimiz proje ile engelli ve yaş almış vatandaşlarımızın kullandığı tekerlekli sandalye, akülü sandalye gibi malzemelerin tamirini ücretsiz olarak gerçekleştireceğiz.Yaş almış hemşerilerimizin günümüz şartlarına ayak uydurmalarını sağlayabilmek amacıyla dijital çağa yönelik temel teknolojik eğitimleri vereceğiz.Yaşayan Çınarlarımız Sosyal Tesisimize üye olan 65 yaş üstü kıymetli büyüklerimizin hayatlarını daha kaliteli bir şekilde geçirmelerine olanak sağlayabilmek amacıyla turistik geziler düzenleyecek, ülkemizin kültürel ve dinî miraslarını görmelerine imkân sunarken aynı zamanda topluma dâhil olmalarını da sağlayacağız” dedi. 

 

“ÇORLU’MUZU FESTİVALLER ŞEHRİ YAPACAĞIZ”

 

Sarıkurt, “Türkiye’nin her bölgesinden gelerek, Çorlu’da yaşayan vatandaşların kültürel zenginliklerini hatırlatmak için farklı kültürlere ait mutfakları, kültürel ve sanatsal değerleri belirli bir süreye yayılmış şekilde konferanslar, atölyeler ve şenlikler içeren tanıtım günleri ile halkımıza sunacağız. Kültür ve sanat dallarında festivaller düzenlemeye devam edeceğiz. Gerekli yazışmaları tamamlayarak restorasyon konusunda bakanlık onayını aldığımız Çorlu Kalesi’ni gün yüzüne çıkararak tarihimize ışık tutacağız. Eski yoğurthane olarak bilinen tescilli yapının kamulaştırılmasını gerçekleştirerek tarihî mirasımıza sahip çıkacağız” dedi. 

 

“ÇORLU, MÜZELER ŞEHRİ OLACAK”

 

“Çorlu’ya kadar kazandırdığımız müzelerimize, geçmişten geleceğe kültürümüzü yansıtan yenilerini ekleyeceğiz” diyen Sarıkurt, “Başta çocuklarımız olmak üzere; gençlerimizin ve sanatla ilgilenen tüm hemşerilerimizin faydalanabileceği, kentimizin en az iki farklı bölgesinde minimum 200 kişilik amfi tiyatro ve sahne inşa edeceğiz.Müzik alanında yetenekli gençlerin sesini duyurabilmek, sahne deneyimi için teşvik etmek ve sosyal medya aracılığıyla desteklemek amacıyla açık hava etkinlikleri düzenleyeceğiz.Ülkemizin tarihî mekânlarını görmek, tanımak ve hissetmek için hemşerilerimizin katılacağı ücretsiz turistik geziler düzenlemeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

“KEYİFLİ GÜNLER GEÇİRMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile sporu, rekabeti, dinamizmi simgeleyen, estetik bir mimariye sahip, uzun atlama, gülle atma, yüksek atlama, koşu pisti ve ısınma alanları ile atletizm dalında millî sporcuların yetişmesine vesile olacak bir tesis inşa edeceklerini ifade eden Başkan Sarıkrt, “Çorlu’muzda ekstrem spor seven gençlerimiz için 800 metrekarelik bir skatepark yapacağız.E-Spor müsabakaları ile gençlerimizin zihinsel çaba ve becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacağız.Gerçekleştireceğimiz ücretsiz spor etkinlikleri ile şehrimizdeki öğrencilerin yaz tatillerinde keyifli günler geçirmelerini sağlayacağız.Avrupa Spor Kenti Çorlu’muza misafir olarak gelecek sporcuları ve şehrimizdeki sporcularımızı ağırlamak üzere Çorlu Belediyesi Sporcu Lojmanımız kentimize kazandıracağız.Mevcut tenis kortlarımızın sayısını artırarak sporcularımıza daha fazla imkân sağlayacağız” dedi. 

 

“DEVAMI VAR” 

 

Çorlu’nun yemyeşil parklarında spor antrenörleri eşliğinde kaliteli bir spor yaşamı için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini kaydeden Sarıkurt, “Halkın başkanı olarak söz verdiğimiz seçim taahhütlerimiz elbette ki bunlarla sınırlı değil, devamı var. İşimiz de gücümüz de Çorlu. Projelerimizi paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ