“Sağlık emekçilerine zarar gelmesine tahammülümüz yok”

Görevi başındayken öldürülen Uz. Dr. Ekrem Karakaya’nın ölümünün ardından Tekirdağ Şehir Hastanesi’ndeki hekim ve sağlık çalışanları Türk Tabipler Birliği’nin çağrısı ile 7-8 Temmuz tarihinde iş bıraktıklarını açıkladı.

GÜNDEM 7.07.2022 17:12:00 0
“Sağlık emekçilerine zarar gelmesine tahammülümüz yok”

Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında bir hasta yakınının silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın ölümünün ardından Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde hekim ve sağlık çalışanları Türk Tabipler Birliği’nin çağrısı ile 7-8 Temmuz tarihinde iş bıraktıklarını açıkladılar.

 

Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Şenol Özcan; “6 Temmuz’da Konya Şehir Hastanesi’nde görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz ve tabi ki öfkeliyiz. Bu üzüntü öfkeye dönüşüyor ama umarım bu öfke toplumda iyice artmaz” dedi.

 

“TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

 

Sağlık emekçilerine en ufak bir zarar gelmesine tahammüllerinin olmadığını kaydeden Özcan, “Şiddet daha önce de belirttiğimiz gibi öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur ve sorunu çözmeye niyetli bütünlüklü politikalar ile ancak aşılabilir. Güvenlik çalışma alanı sağlamakla sorumlu olan siyasiler bu tabi iktidarın sorumluluğundadır bu sadece bu iktidar döneminde değil, şimdiye kadarki gelmiş tüm iktidarlar ile ilgilidir. Bizler bu konuda yaşam hakkımız ve güvenli çalışma koşulları için gücümüzü her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Bu çerçevede bugün ve yarın ülke genelinde iş bırakıyoruz. Umarım bu iş bırakma bugün son olur” dedi.

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ”

 

Basın açıklamasına hekim ve sağlık çalışanlarının yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Sedat Tekneci ve Tekirdağ Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Egemen Gürcün ile CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar da katıldı. Başkan Kadir Albayrak da yaptığı açıklamada “Halk sağlığı için emek ve özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Konya’da Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi sonrasında ülke genelinde sağlık çalışanlarınca gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin şiddete karşı toplumsal duyarlılığımızı güçlendirmesi en büyük dileğimizdir. Sağlık çalışanlarımıza daha iyi ve güvenli çalışma koşulları sağlandığı takdirde vatandaşlarımız daha iyi sağlık hizmeti alacaktır” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU