Rektör Tabakoğlu: Uluslararasılaşma ve AB projelerini önemsiyoruz

Hırvatistan Zagreb Algebra Üniversitesi heyeti Trakya Üniversitesi’ni ziyaret etti.

TEKİRDAĞ 3.06.2022 15:05:00 0
Rektör Tabakoğlu: Uluslararasılaşma ve AB projelerini önemsiyoruz

Geçtiğimiz Mart ayında Trakya Üniversitesi heyetinin Zagreb’de gerçekleştirdiği temaslarda gündeme getirilen çalışmaları görüşmek üzere Trakya Üniversitesi’ni ziyaret eden Algebra Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vladimir Simovic ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mislav Balković, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bir araya geldi.  Rektörlük Binası’nda gerçekleşen ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Merkez Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Üniversitesi Teknopark Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir, Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar ile Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin de yer aldı.

“TÜM İMKÂNLARIMIZLA PROJE GELİŞTİRMEYE HAZIRIZ”

Edirne ve Trakya Üniversitesi’nin tarihi ve gelişimi hakkında bilgiler veren Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Algebra Üniversitesi’ni ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Trakya Üniversitesi’nin Balkanlarda uzman bir kurum olduğunu kaydeden Tabakoğlu “5 bin 200 uluslararası öğrencimizin 4 bini aşkını Balkanlardan. Şu an 84 üniversitenin üyesi olduğu Balkan Üniversiteler Birliğinin kurucusu, daimi genel sekreteri ve kalıcı yönetim kurulu üyesiyiz. Karadeniz Üniversiteler Birliğine de üye olarak hinterlandımızı genişletiyoruz. Uluslararasılaşma ve AB projelerini önemsiyoruz. Bu doğrultuda tüm imkânlarımızla proje geliştirmeye hazırız” dedi.

“TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN İMKÂNLARINDAN FAYDALANMAK İSTİYORUZ”

Batı Avrupası yerine Balkan üniversiteleri ile iş birliği yapmayı daha çok arzuladıklarını kaydeden Algebra Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vladimir Simovic, Trakya Üniversitesi’nin imkânlarından faydalanmak istediklerini belirtti. Yazılım alanında çalışmalar gerçekleştiren bir üniversite olduklarını ifade eden Simovic, Trakya Üniversitesinin özellikle tıp eğitimi ve sağlık hizmetleri alanındaki birikim ve tecrübesini yazılım alanında geliştirilecek projeler için önemli bir nokta olduğunu dile getirdi.

ORTA HAREKET ETME KARARI ALINDI

Trakya Üniversitesi Hastanesi, Balkan Onkoloji Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Teknopark’a dair bilgi ve sayısal verilerin paylaşıldığı görüşmede gerçekleştirilmesi düşünülen projenin Türkiye ve BUA üye üniversiteleri ile de güçlendirilebileceği ifade edildi. Ziyarette ayrıca iki kurum Erasmus ve AB projelerinde ortak hareket etme kararı aldı.

Haber/Menşure KARDEŞ