Tarih: 21.02.2014 15:28

Öztrak, "Yargıç bağımsızlığı bitiyor"

Facebook Twitter Linked-in

SİVİL DARBE GİRİŞİMİ TEPE NOKTASINA ULAŞIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, anayasanın ayaklar altına alındığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın anayasaya aykırı şekilde İnternet Yasası'nı onayladığını öne sürdü. HSYK Yasası'nın da Cumhurbaşkanının önünde olduğunu belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Bununla 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk soruşturması karşısında hükümetin başlattığı sivil darbe girişimi tepe noktasına ulaşıyor. Kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü, yargıç bağımsızlığı bitiyor. Bu açıkça sivil darbeyle diktaya gidiş. Bu düzenlemenin nasıl çıkarıldığını tüm milletimiz gördü" ifadelerini kullandı.

 

REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRACAK ADIMLARI HIZLA ATMALIYIZ

Öztrak, "MİT Yasası ile istihbarat örgütüne bankaların ve kamu kurumlarının veri tabanlarına yargı kararı olmadan ulaşma imkânı sağlıyor. Artık özel hayatın gizliliği tamamen bitiyor, ticari bir sır diye bir şey kalmıyor. Hem vatandaş hem şirketler fişleniyor. Vatandaşlar ve şirketler fişleniyor" dedi. Gelecek on yılın Türkiye ekonomisi için kolay olmayacağını söyleyen Öztrak, "Mutlak suretle hızlı bir şekilde evimize çeki düzen vermek zorundayız. Ekonominin içsel dayanıklılığını ve rekabet gücünü arttıracak adımları hızla atmalıyız. Vatandaşlarımızın özgürlük taleplerine cevap verecek, demokrasiyi tüm kurumları ile işletecek adımları atmak zorundayız. Topluma yeni bir umut vermek, daha iyi bir gelecek beklentisini canlı tutmak zorundayız" diye konuştu.

 

BAŞBAKAN İŞ DÜNYASINI TEHDİT EDİYOR

Türkiye'de faizler yüzde 100'ün üzerinde arttırıldığı halde doların 2,17'in altına düşmediğini ifade eden Öztrak, "Dün Hazine'nin referans borç kağıdının faizi yüzde 11'leri geçti" şeklinde konuştu. Öztrak, halkın borç yükü altında ezildiğini belirterek, "Şimdi vatandaşı ve ülkeyi borca batıran Başbakan, bunu halkına karşı koz olarak kullanmaktadır. Başbakan, 'biz olmazsak, istikrar olmaz. Borçlarınızı ödeyemezsiniz' diye vatandaşı ve iş dünyasını tehdit etmektedir. 'Çalsak, çırpsak da batmamak için bana oy vereceksiniz' demektedir. Yedi düveli dize getirmiş bu millet bu tehditlere boyun eğmez. Bu hükümetin hesabının kesilmediği her gün, ileride insanımıza çıkacak faturayı kabartmaktadır" dedi.

 

BU NE BİÇİM BİR HUKUK DÜZENİDİR

Meclis'e gelen MİT Kanunu Teklifi ile ilgili olarak ise Öztrak, "Bu yasanın ciddi sıkıntıları var. İstihbarat örgütlerine operasyon yapma yetkisi veriyor, çok ciddi sıkıntılar yaratacak başka düzenlemeler var. Oslo görüşmelerini yasal hale getiriyor. Bunların yasal hale gelmesi ile birlikte bu ülkenin bölünmesi noktasına kadar gidebilecek bir takım gelişmeler ortaya çıkabilir. Açıklamalar yapılıyor, herkes görmezden geliyor. 'Birileri seçimden sonra özerklik ilan edeceğiz diyor, kimse de kalkıp cevap vermiyor. Yapılan yasal düzenlemelerin içinde her şey var. Çok dikkatli izlenmesi gerek" dedi. Başbakan Erdoğan'ın odasına dinleme cihazı yerleştiren kişilerin yurtdışına kaçtığı yönündeki açıklamalara yönelik ise Öztrak, "TÜBİTAK görevlisi de 'Bana baskıyla olmayanları içeren bir rapor yazdırmak istediler' diye istifa ediyor. Başbakan 'yurt dışına kaçtılar' diyor. Yurt dışına kaçan adamı yargılayabilirsin, onun için 'yargılanmıyorlar' diyor. Bu ne biçim bir hukuk düzenidir, bu ne biçim bir hukuk anlayışıdır. Bunları anlamak mümkün değil" açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —