Özel İrmet Hospital yönetimi, gazetecileri kahvaltıda ağırladı

Özel İrmet Hospital Hastanesi yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kapaklı ve Çerkezköy'de görev yapan gazetecileri kahvaltıda ağırladı. Kahvaltıda konuşan Yönetim

GÜNDEM 13.01.2022 13:48:00 0
Özel İrmet Hospital yönetimi, gazetecileri kahvaltıda ağırladı

Kapaklı Mandalı Restoran’da bugün saat 09.30’da düzenlenen kahvaltı programına; Özel İrmet Hospital Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanları Jin. Op. Dr. Ahmet Türker ve Jin. Op. Dr. İrfan Tombalak, Başhekim Dr. Mehmet Baş, İcra Kurulu Üyesi Ömer Kılınç, Genel Müdür Alper Atasoy, Genel Müdür Yardımcısı Leyla Alkan, Kurumsal Pazarlama Koordinatörü Emre Alkan, Kurumsal İletişim Sorumluları Uğur Gürkan, Kübra Keskin Işık ve gazeteciler katıldı. 

 

“TÜRKİYE’Yİ HABERSİZ BIRAKMADINIZ” 

 

Programda konuşan Özel İrmet Hospital Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Jin. Op. Dr. İrfan Tombalak, “Gece gündüz demeden her türlü koşulda fedakârca haber peşinde koşan siz değerli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutlar, görevinizde başarılar dilerim. Ben 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün nereden doğduğunu merak ettim ve tarihçesine biraz baktım. 1961 yılında Dokuz Patron Olayının ortaya çıkıp, 212 sayılı kanun ile 4 Ocak 1961 yılında kabul edilmesi, 10 Ocak 1961’de Resmi Gazete’de onaylanınca bugünün Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmasına karar verilmiş. Bunun yanında 1961 - 1971 yılları arasında Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanırken, 1971 yılında Askeri Muhtırası ile birlikte gazetecilerin bazı hakları elinden alındıktan sonra 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak günümüze kadar kutlanmakta. Bu 9 gazete patronları içerisinde en çok dikkatimi çeken, Cumhuriyet Gazetesi’nin de buna aynı şekilde imza atması, o zamanlar siz değerli gazeteciler 3 gün boyunca ‘Basın’ isminde bir gazete yayınlamışsınız ve Türkiye’yi habersiz bırakmamışsınız. Bundan dolayı sizlere teşekkür eder, görevlerinizde başarılar dilerim” dedi. 

 

“KAR KIŞ DEMEDEN HABER PEŞİNDE KOŞUYORSUNUZ” 

 

Daha sonra konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Jin. Op. Dr. Ahmet Türker de, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir araya geldik. Öncelikle bu davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederiz. Karda kışta, gündüz gece, soğuk sıcak demeden, dürüst, tarafsız, hiç kimsenin etkisi altında kalmadan haber yapan tüm gazetecilerimizin bu özel gününü kutluyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

 

“DÜNYAYA DAHA KALİTELİ BİR SAĞLIK HİZMETİ SUNMAK AMACINDAYIZ”

 

Kahvaltı programında hastaneye yaptıkları iki yeni takviyeden de bahseden Türker, “Mehmet Baş hastanemizin yeni baş hekimi olarak görev yapacak. Deneyimlerinden yararlanmak üzere Ömer Kılınç’ı da icra kurulu üyesi olarak hastanemize kattık. Ömer bey de bizim hastanemize destek verecek. Eğitim ve kaliteyi arttırmak hatta Çerkezköy’e, bölgemize ve tüm dünyaya daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak amacındayız” ifadelerini kullandı.

 

“BİZE GÜÇ VERDİ”

 

Yaklaşık 18 yıl önce Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tombalak ile birlikte yola çıktıklarını da sözlerine ekleyen Türker, “Bizim bu yola, bu sektöre girmemize yol açan en önemli neden o sırada mevcut hükümetin artık özel sektöre ağırlık vereceğini söylemesiydi. Memurların, işçilerin, emeklilerin de özel hastanelerden faydalanabileceğini söylemesiydi. Bu bize güç verdi. Zaten kendi hasta potansiyelimiz vardı. Çerkezköy’ün sevilen hekimleriydik. Hem hastanede hem muayenehanede çok yoğun çalışıyorduk. Hükümetin açıklamalarından sonra özel hastane kurma fikri oluştu ve eyleme döktük” dedi. 

 

“ÇERKEZKÖY, SAĞLIKTA ÇOK ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİ”

 

Sağlık turizmiyle ilgili de konuşan Türker, “Çerkezköy, sağlıkta çok önemli mesafe kat etti. Biz de Özel İrmet Hospital Hastanesi olarak yaptığımız doktor atamaları ve güçlü kadromuz ile her zaman en kaliteli hizmeti vermeyi amaçladık. Sağlıkta elde ettiğimiz başarıyı daha da artırmak, dünyaya daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak amacı ile çalışıyoruz. Başarımız sadece ülke sınırları içerisinde kalmıyor. 87 ülkeden gelen hastalarımız var. Avrupa ülkelerinde ve diğer ülkelerde devletin masrafını karşılamadığı ya da uzun süre bekleme listesine aldığı hastalar, hastanemizi tercih ediyor. Amerika, Çin, Bulgaristan, Yunanistan, Afrika ülkeleri, Avustralya, Kanada ve daha birçok ülkeden hastanemize gelen hastalarımıza sağlık hizmeti sunuyoruz. Öte yandan uluslararası tarafsız bir komisyon olan SRC (SurgicalReview Corporation) tarafından verilen “Center of Excellence" Mükemmeliyet Merkezi Akreditasyon Belgesi’ni almaya hak kazanarak, sağlık sektöründeki başarımızı bir kez daha taçlandırdık” ifadelerini kullandı. 

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET SON BULMALI”

 

Pandemi sürecinde sağlığın çok daha fazla önem kazandığını da kaydeden Türker, “Koronavirüs salgını, sağlık yöneticileri ve sağlık çalışanları adına oldukça zorlu geçiyor. Bu süreçte biz sağlık çalışanları fedakarca görevimizi yerine getirdik. Ancak maalesef sağlık çalışanları bazen istenmeyen durumlar ile karşı karşıya kalabiliyor. Hekimler şiddet görüyor, sağlık çalışanlarına kaba kuvvet uygulanıyor. Bunlar bizim hiç görmek, duymak dahi istemediğimiz durumlar. Hal böyle olunca hekimlerimiz yurtdışına gitmek zorunda kalabiliyor” dedi. Türker, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin en kısa zamanda son bulması için gereken adımların bir an önce atılması gerektiğini de vurguladı. 

 

Haber / Buse SERİN

 

VİDEOLU HABER İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ