Ordu; "Ben olmasaydım, ayakkabıları bile olmazdı"

MHP'den istifa ettikten sonra 1 Kasım seçimleri için Tekirdağ'dan bağımsız milletvekili adayı olan Mustafa Ordu, kendisinin parlamentoya girmemesi için bazı çevrelerin dedikodu yapmaya başladığını iddia etti

GÜNDEM 30.09.2015 16:15:00 0
Ordu; "Ben olmasaydım, ayakkabıları bile olmazdı"

Ordu, "Birileri Çerkezköy’de benim kazanmamam için fiskos dedikodusu yaparak bana oy verecekleri caydırmaya çalışıyorlar.Bu arkadaşlar şunu iyi bilmeli. Mustafa Ordu olmasaydı onların bu gün ayaklarına ne ayakkabı altlarında ne de cipleri olurdu.Zamanında onlara iyilik yaptığım ve zor günlerinde kendilerine yardım ettiğim bu kişiler ekmek parası bulamıyorlardı. Şimdi utanmadan kazanmamam için çalışıyorlar.Eğer benim hakkımda bir şey biliyorlar da anlatmazlarsa müfteridirler."dedi.

FİSKOS DEDİKODUSU YAPIYORLAR 

Tekirdağ bağımsız milletvekili adayı Mustafa Ordu, basın toplantısı düzenleyerek çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Ordu'ya MHP eski İlçe Sekreteri Nüsret Karalamacı’da destek verdi.

BAĞIMSIZLAR HALKA BAĞLI
1 Kasımda yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği seçiminde ülke çapında toplam 21 bağımsız milletvekili adayının seçime girdiğini belirten Ordu, "1 Kasım seçimlerine giren 16 siyasi parti adayları ile bu seçimde bizlerde 78 milyon insanımızın önüne çıkıyoruz. Her siyasi parti adayları ve bağımsız adaylar kendi doğru bildiklerini milletimize anlatacaklar ve hizmete talip olduklarını ifade edecekler ve seçim bölgelerindeki insanlardan oy isteyecekler.TBMM'ye girecek olan milletvekilleri seçim bölgesindeki insanlarla mecliste köprü vazifesi görecek ve sıkıntılarını beklentilerinin çözüme kavuşması için çalışacak.Ancak siyasi parti adayları ile bağımsız adaylarının arasında bir fark vardır.Siyasi parti adayları partilerine bağlıdır.Bağımsız adaylar ise doğrudan seçim bölgesindeki halka bağlıdır. Çünkü bağımsız adaylar seçildiklerinde de her zaman seçim bölgesindeki vatandaşlarla yüz yüze gelecektir.Bu nedenle bağımsız adaylar seçildiklerinde siyasi parti milletvekillerinden çok daha iyi hizmet eder.Tekirdağ halkımız için yola çıktım.Allah utandırmasın.Biz Tekirdağ’ın eksikliklerini tespit ettik.Seçildiğimde de tüm Tekirdağ’ın sorunlarının çözüme kavuşması için gerekeni yapacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”dedi.
ANKARA'DA EVLERİ OLACAK
26 yıldır siyasetin içinde olduğunu belirten Ordu, "Siyasi hayatımda Tekirdağ için olmazsa olmaz ihtiyaçlarını halkımıza anlatacağım. Eğer kabul görür de beni Ankara’ya gönderirlerse her şeyden önce Tekirdağlıların Ankara’da bir evi olacak.İkamet ettiğim Çerkezköy başta olmak üze Kapaklı ilçesi halkı dahil olmak üzere benim çalışmalarımın ne denli faydalı olduğu biliyor.Beni milletvekili olarak öncelikle seçilmemi sağlayacak Çerkezköy ve Kapaklı seçmeni olacak ve diğer ilçelerimizin seçmenlerinin vereceği artı oylarla çatıyı oluşturarak beni Ankara’ya göndereceklerdir.Seçim çalışmalarına başladık. İki gün içerisinde 10 bin 500 broşür dağıtıldı. Ben bu işin hesabını yaparken halkımıza ne kadar faydalı olabilirim diye bir çok projeler hazırladım. Seçim çalışmalarına başladım. Bölge halkımızın sorunları ortada. Ancak bu güne kadar hiç dokunulmamış yığınla sorunlar bulunuyor.“ dedi.
FİSKOS DEDİKODUSU YAPIYOR
Ordu, konuşmasına şöyle sürdürdü, “Birileri Çerkezköy’de benim kazanmamam için fiskos dedikodusu yaparak bana oy verecekleri caydırmaya çalışıyorlar.Bu arkadaşlar şunu iyi bilmeli. Mustafa Ordu olmasaydı onların bugün ayaklarına ne ayakkabı altlarında ne de cipleri olurdu.Zamanında onlara iyilik yaptığım ve zor günlerinde kendilerine yardım ettiğim bu kişiler ekmek parası bulamıyorlardı. Şimdi utanmadan kazanmamam için çalışıyorlar.Eğer benim hakkımda bir şey biliyorlar da anlatmazlarsa müfteridirler.Kimse kimsenin oyunu zorla alamaz.Halkımız oylarını bana kullanırsa oylarının analarının ak sütü gibi helal yere gideceğinden emin olabilirler.Ben halkımıza hizmet etmek için yola çıktım. Oyları bölecek diyenler Saray’daki ofiste çürüyen buğday şaibesini neden  gidip de ne olduğu konusunu inceleyip gereğini yapmıyorlar..Ne AKP ne CHP ve ne de MHP milletvekilleri bu çürüyen buğday ile ilgili bir girişim yapmadıklarını gördük.Eğer bu konuda yaptıkları bir şey varsa projelerini anlatsınlar. Sonra benim oy böleceğimi söylesinler.Ayrıca Tekirdağ için geliştirdikleri projeleri söylesinler.”
ERGENE İÇİN PROJEM HAZIR

Ergene’nin temizlenmesi ve temiz bir çevre için bir adım atılmadığını ve tüm söylemlerin hep lafta kaldığını belirten Ordu, "Ben tüm projelerimi Tekirdağ için geliştirdim. Bunlardan en önemlilerinden biride Ergene projesidir. Bu güne kadar Ergene’nin temizlenmesi  ve  temiz bir çevre için söylenenlerin hepsi lafta kaldı. Ne iktidar partisi ne de muhalefet gereğini yapmadı.Ben daha Ankara’ya gitmeden Ergene raporunu hazırlayarak projemi hazırladım.Bu konuda rapor elimde.Biz millet için hizmet edeceğiz.birilerinin oyları bölünür yada baraj altında kalırlar gibi kimsenin önünü kesmek için değil hizmet için yola çıktık.”ifadelerini kullandı.
Haber/Seyit SÜREN