'Ömrümün Sonuna Kadar' Çerkezköylü sanatseverler için sahnelendi 

Çerkezköy Belediyesi'nin kültür ve sanat aktiviteleri kapsamında yerli komedi türündeki 'Ömrümün Sonuna Kadar' isimli tiyatro oyunu, Çerkezköylü tiyatroseverler için sahnelendi. Sanatseverle

GÜNDEM 27.01.2022 11:15:00 0

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Atatürk Kültür Merkezi’nde önceki gün saat 20.00’de sahnelenen oyunu; Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, eşi Güliz Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, belediye birim müdürleri, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve tiyatroseverler izledi. 

 

ERKEN SAATTE BİLET SIRASINA GİRDİLER 

 

Oyunu izlemek için erken saatte Atatürk Kültür Merkezi’ne gelen tiyatroseverler, HES Kodu kontrollerini ve ateş ölçümü yaptırdıktan sonra salona alındı. Tiyatroseverler oyuna yoğun ilgi gösterirken, 750 kişilik salonda oturmaya yer bulamayanlar ise belediyenin verdiği minderlerden alarak oyunu merdivenlerde izledi.

 

 

EĞLENCELİ BİR DİLLE ELE ALINDI 

 

Usta tiyatrocu Kayra Şenocak’ın hem yazıp hem oynadığı tiyatro oyununda; Buket Dereoğlu, Dost Elver ve Yelda Alp sahne aldı. Kayro Şenocak’ın; Engin, Buket Dereoğlu’nun; Elif, Dost Elver’in; Onur ve Yelda Alp’in; Melis karakterini canlandırdığı oyunda, birbirini seven 2 çiftin ilişkilerinde yaşadığı anlaşmazlıklar eğlenceli bir dille yansıtıldı. Engin karakterini canlandıran Kayra Şenocak’ın zaman zaman sahneleri durdurup, kadın erkek ilişkileri hakkında yaptığı yorumlar izleyicileri hem düşündürüp hem güldürürken, Dost Elver’in de oyunun 2’nci perdesinde canlandırdığı sarhoş tiplemesi, tiyatroseverlerin büyük beğenisini topladı. 

 

 

KARŞILIKLI ATIŞMALAR GÜLDÜRDÜ 

 

Oyundaki karşılıklı atışmalar da tiyatroseverleri güldürdü. Engin karakterinin, “Sadece biraz daha az konuşmanı ve her şeyime bu kadar müdahil olmamanı istiyorum çünkü böyle olduğunda karım değil de anamla yaşıyormuşum gibi hissediyorum anlatabildim mi?” demesi üzerine, Elif’in de, “O zaman beni ananlaştıracak kadar zıvanadan çıkartma ki bende yaptığın saçmalıkları sana gösterebilmek adına bu minnoş ağzımı bu kadar yormayayım. Çünkü bazen 43 yaşında bir adam gibi değil de 3 yaşında bir çocuk gibi davranıyorsun” yanıtını vermesi, iki farklı karakterin aynı çatı altında yaşadıklarının kısa bir özeti oldu. 

 

 

“SANATSEVERLERİMİZLE BULUŞTURMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

 

Tiyatroseverlerden tam not olan oyun dakikalarca ayakta alkışlanırken, oyun sonunda sanatçıları tebrik eden ve çiçek takdim eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kültür sanat etkinliklerimiz kapsamında zengin içerikli birçok programı sanatseverlerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesine değerli sanatçılarımızı Atatürk Kültür Merkezi'mizde izlemekten büyük gurur ve mutluluk duyduk. Kentimizin kültür sanat yaşamına katkı sunmak için hazırladığımız etkinliklere ilgi gösteren siz değerli hemşerilerime de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN

 

VİDEOLU HABER İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ