Ömer Karadeniz adaylığını açıkladı

2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Kapaklı Belediye Başkan Adaylığının yanı sıra AK Parti Tekirdağ 5. Sıra Milletvekili adayı olarak 1 Kasım 2015 seçimlerinin ardından siyasete nokta koyduğunu kayde

GÜNDEM 8.01.2022 15:09:00 0
Ömer Karadeniz adaylığını açıkladı

Çerkezköy Kafes Mantı’da bugün saat 13.00’te düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan Ömer Karadeniz’e Psikolojik Danışman Yıldırım Avcı eşlik etti. Açıklamasına başlamadan önce tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Ömer Karadeniz, meslek hayatlarında başarılar diledi.

 

“SEÇİM ATMOSFERİNE GİRDİK”

 

Ocak 2022 tarihi itibariyle çeşitli meslek gruplarını temsil eden odaların seçim süreçlerinin başladığını kaydeden Karadeniz, “Birçok meslek odamızın seçim takvimi belli olmasına rağmen henüz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamızın seçim takvimi belli değil. Seçim takvimi belli olmamasına rağmen, ticaret ve sanayi odalarımız için de seçim atmosferine girmiş bulunmaktayız” dedi.

 

“BÖLGENİN KALBİ”

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bölgenin en önemli meslek ve ticaret odalarından bir tanesi olduğunu kaydeden Karadeniz, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası; Çerkezköy, Kapaklı ve Saray gibi üç önemli ilçemizdeki ticaret ve sanayi erbabını bünyesinde bulunduran bir odadır. Bu meslek odamızın bünyesinde Türkiye'nin en’leri diyebileceğimiz önemli sanayi ve ticaret firmalarımız bulunmaktadır. Bu nazarla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, ekonomik olarak bölgenin kalbi durumundadır” ifadelerini kullandı.

 

“HER ÜYEMİZİN SIKINTILARINI TEK TEK DİNLEYİP ÇÖZECEĞİZ”

 

Karadeniz, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ticaret ve Sanayi erbabının yurtiçinde ve yurtdışında işlerini kolaylaştırmak, oda mensuplarımızın geliştirmiş oldukları projelere kolay kaynak ve destek bulmalarını sağlamak, üyelerimizin sektörlerinde yaşadıkları sıkıntıları ilgili birimlere iletip çözüm bulmak, üyelerimizin ilgili makamlarla koordinasyonunu sağlamak, her üyemizin sıkıntısını ve problemini tek tek dinlemek ve çözmek, üyelerimizin kapasitelerini geliştirmek, yurtiçinde ve yurtdışında yapılacak fuarlara katılımlarını kolaylaştırmak ve vizyoner bir oda yönetimi oluşturmak için, önümüzde yapılacak olan ilk oda seçiminde, yapmış olduğumuz ve yapmaya devam ettiğimiz istişareler sonucunda bir liste çıkararak oda yönetimine talip olduğumuzu burada, huzurlarınızda ilan ediyorum.”

 

 

“VİZYONER BİR LİSTE İLE SEÇİME GİRECEĞİZ”

 

Listesini henüz hazırlamadığını ifade eden Ömer Karadeniz, “Potansiyel aday arkadaşların çoğuyla görüştüm, görüşüyorum. Bizim bugün yaptığımız bir irade beyanı. Oda yönetimine talip olduğunu ilk açıklayan adayım. Biz toplum tüm kesimleriyle görüşüyoruz. Ancak listeler için çok erken. Henüz seçim takvimi belli değil. Bu sene de olabilir, seneye de kalabilir ama seçimler ne zaman olursa olsun biz bir liste oluşturarak bu seçimlere gireceğiz. Biz daha yolun başındayız, liste için erken. Biz kazanabilecek ve vizyoner bir liste ile inşallah seçime gireceğiz, seçimi kazanabileceğimize de inanıyoruz” dedi.

 

“ÖNEMLİ OLAN LİSTENİN TEMSİL KABİLİYETİ”

 

Şahısların önemli olmadığını, şahıslar üzerinden yol almadıklarını kaydeden Karadeniz, “Önemli olan listenin kalitesi, listenin temsil kabiliyeti ve listenin vizyoner olmasıdır. İnşallah biz bunu da başaracağız. Bizim kapımız herkese açık, bu konuda söyleyecek sözü olan kim varsa biz hepsini dinlemek istiyoruz. Gerekirse onlara da yer vermek istiyoruz ve bu yolu beraber yürümek istiyoruz. Biz kimseye rağmen yola çıkmış değiliz. Biz herkesle beraber yürümek istiyoruz” dedi.

 

“ADAYLIK İÇİN İSMİ GEÇEN ARKADAŞLAR İLE GÖRÜŞÜYORUZ”

 

Adaylığını resmi olarak açıklayan ilk isim olduğunu, daha önce bir kişinin sosyal medya üzerinden resmi niteliği olmayan bir açıklama yaptığını kaydeden Karadeniz, “Adaylık için ismi geçen birçok arkadaş ile görüşüyoruz. Görüşmeye devam edeceğiz. Biz bu konuda defteri kapatmış değiliz. Biz herkese açığız” şeklinde konuştu.

 

“AKLIMDA SİYASET YOK”

 

Geçmişte bir siyasi kimliği olduğunu ancak şu an için siyaset düşünmediğini kaydeden Karadeniz, “Oda siyaset üstü bir kurum. Her siyasi düşüncede insanların mensup olduğu bir meslek kuruluşu dolayısıyla biz bu işi siyaset üstü olarak düşünüyoruz, öyle görüyoruz, çalışmalarımızı da öyle yürüteceğiz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, her siyasi görüşe mensup insanın içinde bulunduğu bir oda. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın başka bir özelliği daha var; 3 ilçeyi de kapsayan bir oda. Dolayısıyla bu oda seçimlerinin kesinlikle siyaset üstü bir mecrada yürütülmesi gerekiyor. Biz de ona hassasiyetle dikkat edeceğiz, o çerçevede yürüteceğiz. Benim hiçbir parti ile temasım yok. İnsanlar gelip benimle görüşmüş olabilirler ama o noktada bir talebim, bir görüşmem olmamıştır. Şu an aklımda da bir siyaset yok” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN