Öğrencilere sıfır atık ve çevre eğitimi verildi

Edirne Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nde görev yapan eğitmenler tarafından Plevne İlkokulu öğrencilerine yönelik bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

EDİRNE 26.04.2024 10:06:00 0
Öğrencilere sıfır atık ve çevre eğitimi verildi

Plevne İlkokulu’nun Konferans Salonunda verilen Sıfır Atık ve Çevre Eğitimi kapsamında, öğrencilere atıkların geri dönüşümü ve sıfır atık konularında detaylı bilgiler verildi. İsrafın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması ve atık oluşumunun engellenmesi konularında öğrencilere farkındalık kazandırıldı.

 

ATIK KUTULARI BIRAKILDI

 

Eğitim sürecinde, eğitmenler tarafından yapılan sunumlar ve interaktif deneylerle öğrencilerin konuyu daha iyi öğrenmeleri sağlanırken, Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında atıkların kaynağında ayrıştırılması, bitkisel atık yağların, elektronik atıkların, ambalaj, plastik, cam atıkların ve atık pillerin ayrı ayrı toplanması konularında da bilgiler verildi. Eğitimin sonunda, öğrencilere geri dönüşüme katkı sağlamaları için okula ihtiyaca uygun bir şekilde atık kutuları bırakıldı.

 

EĞİTİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

 

Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri, “Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma vizyonuyla eğitim çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

“ATIK CAMLAR EKONOMİYE KAZANDIRILACAK”

 

Kentin işlek caddelerine konulan Atık Cam Toplama Kumbaraları, Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri tarafından temizlendi. Atık Cam Toplama Kumbaraları vasıtasıyla toplanan atık camlar yeniden ekonomiye kazandırılarak, geri dönüşümü gerçekleştirilecek.Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri, yaklaşık 300 adet cam kumbaranın 28 mahallenin en işlek noktalarına konumlandırıldığını ve bertaraf çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade ederek, “Ayrıca, şehrin tüm işlek nokta, cadde ve mahallelerinde bulunan bu cam atık kumbaraları ile cam atıkların evsel atıklara karışması engelleniyor. Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın talimatlarıyla sıfır atık çalışmaları sürecek. Şehrin genelinde cam atıkların toplatılması ve geri dönüşüme gönderilmesi süreci devam edecek” dedi.

 

KUMBARALARA ATMALARI İSTENDİ

 

Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkilileri “Atık camların yeniden ekonomimize kazandırılması ve geri dönüşümünü sağlamak amacıyla vatandaşlarımızın kullanmadıkları cam şişeleri, kavanozları ve cam eşyaları çöp konteynerleri yerine bu kumbaralara atmalarını istiyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ