Mutfakta toprağa dönüş

 Mutfakta toprağa dönüş

Son yıllarda kanser vakalarının giderek yaygınlaşmasıyla vatandaşların doğal ürünlere ilgisi arttı.

Yerli Üretim sebze ve meyvelerin, köy tavuğu, köy yumurtalarının tercih edildiği Malkara’da vatandaş toprak kaplara rağbet etmeye başladı.

Ezine’den gelerek Malkara’da toprak çömlek, toprak tepsi ve tava cinsi mutfak eşyalar satan Müjdat Uçar,  son dönemlerde halkın çelik ve emaye tencere tavalar yerine, toprak kapları tercih ettiğini belirtti.

Uçar, katkısız toprak çömlek, güveç, tava ve toprak balık pişirme kapları sattığını ifade etti. Vatandaşların son yıllarda kanser vakalarının artmasıyla birlikte imkânları ölçüsünde doğal beslenme yolları aradıklarını ifade eden Uçar, “Köy yumurtası, köy tavuğu, doğal olarak yetiştirilen yerli sebze ve meyvelere rağbet büyük. Marketler bile artık üzerinde doğal, organik ifadeler yazan ürünleri satıyorlar. Gerçi ne kadar doğal ve organik olduklarını bilmiyoruz ama doğal ürünlere talep çok fazla.

Bende senelerdir Ezine’den Malkara’ya geliyorum ve üretiminde hiçbir kimyasal katkı bulunmayan, ana maddesi tamamen toprak olan çömlek, güveç, toprak tepsi ve tava satışı yapıyorum. Bu ürünleri yapan ustalar ciddi anlamda azalmıştı ama halkın talebi toprak mutfak eşyaları sektörünü de harekete geçirdi. Bir de toprak kapta yapılan yemekler hem daha sağlıklı, hem de daha lezzetli oluyor” ifadelerini kullandı.

Haber / Menşure KARDEŞ