Meslek lisesinde açılan Tarım Alanı’na ilk kayıt yapıldı

Keşan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde açılan Tarım Alanı’nın tanıtımı yapıldı. Alanı ilk tercih eden öğrenci Baturay Aslan’a Teşekkür Belgesi verildi.

GÜNDEM 7.07.2022 17:07:00 0
Meslek lisesinde açılan Tarım Alanı’na ilk kayıt yapıldı

Edirne Keşan’da, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında ‘Gelecek Tarımda, Tarımın Geleceği Gençlikte’ sloganı ile hayata geçirilen iş birliği protokolünün tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve İl Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, protokol kapsamında Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılan Tarım Alanı’nı tercih eden ilk öğrenci Baturay Aslan’a Teşekkür Belgesi verdi.

TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Keşan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde kısa süre önce açılan Tarım Alanı ile ilgili Keşan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Kıyım, Keşan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Tolgan Anbarlı katıldı.

“GELECEĞİMİZİ GARANTİ ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORUZ”

İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, “Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü hızla değişen teknolojiler ışığında eğitim verilen 47 meslek alanına ait 105 dalda ihtiyaç duyulan iş gücünü yetiştirmek ve nihai olarak da sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ilgili sektör temsilcileri, bakanlıklar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği protokolü tesis etmektedir. Bu bağlamda 2021-2022 yılında tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı ile laboratuvar hizmetleri alanlarında Milli Eğitim Bakanlığımız il uhdesinde 123 okul, 9 bin 329 öğrenci, 264 öğretmenle bu protokol ‘Gelecek Tarımda, Tarımın Geleceği Gençlikte’ yaklaşımımızla geleceğimizi garanti altına almaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ORTAK PROJE VE ÇALIŞMALAR YAPILACAK”

Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt da Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın Tarım, Hayvancılık ve Laboratuvar Hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren tüm okullarda öğrenci ve öğretmenlerin yeterliliklerini arttırarak, tarım ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla 1 Temmuz’da Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü imzaladığını ifade ederek, “İlimizde bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından okullarda görev yapan öğretmenlerimize, eğitim gören öğrencilerimize değişik konularda destek verilecektir. Bu protokol kapsamında alan derslerinde bakanlığımız eğiticilerin görev almaları sağlanacak. Alan öğretmenlerinin ortaklaşa belirlenecek takvim ve programa göre Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirlediği atölye, laboratuvarlar, eğitim merkezleri, araştırma enstitüleri ve arazilerde iş başı eğitimler düzenlenecektir. Alandan mezun öğrencilerin tarım sektöründe istihdamı için ortak proje ve çalışmalar yapılacak. Alan öğrencilerine işletmelerde mesleki eğitim ve stajlarını bütçe olanakları doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı kurum, kuruluşlarda yapmaları sağlanacaktır” diye konuştu.

“ÇİFTÇİLİĞİ VE TARIMI SEVİYORUM”

Tarım Alanı’nı tercih eden ilk öğrenci Baturay Aslan da tarım alanındaki okulları babası ile birlikte takip ettiğini belirterek, “Çiftçiliğe, tarıma sevgimden dolayı, babamın mesleğiyle uğraştığımdan dolayı ve bu alanı daha çok modernleştirebilmek için tercih ettim” ifadelerini kullandı.

 

“SERA İSTEYECEĞİZ”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz da hem merkezde hem de köylerde toplam 31 dönüm belediye tarafından hibe edilmiş arazi olduğunu ve bu arazi üzerinde uygulamalı eğitim yapacaklarını ifade ederek, “Yine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün önderliğinde bakanlığımızdan 2 tane 500 metrekarelik sera isteyeceğiz. Bu serada düşüncemiz örtü altı çilek yetiştiriciliği ve çiçek yetiştirmek. Bu konuda velilerimize sorduk, dönüşler aldık. Bugün de ilk öğrencimizi kabul ettik. Devamını bekliyoruz” diye konuştu. Daha sonra Tarım Alanı’na kayıt yaptıran Baturay Aslan’a Teşekkür Belgesi verildi.

Haber / Buse SERİN