Merkez İlçe Köy ve Mahalle Muhtarları Toplantısı yapıldı

Kırklareli 2024 yılı Nisan ayı Merkez İlçe Köy ve Mahalle Muhtarları Toplantısı; Kırklareli Valisi Birol Ekici başkanlığında İl Özel İdare Cazibe Merkezi’nde yapıldı.

KIRKLARELİ 25.04.2024 10:02:00 0
Merkez İlçe Köy ve Mahalle Muhtarları Toplantısı yapıldı

Toplantıya Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemalettin Akyüz, İl Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Hakan Geriş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu ve ilgili kurum yetkilileri katıldı. Toplantıda konuşan Kırklareli Valisi Birol Ekici, 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde halkın iradesi ve seçimi ile göreve gelen Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut’u, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Hakan Geriş’i ve muhtarları tebrik ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. 

 

“HALKLA DEVLET KURUMLARI ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR”

 

Muhtarların bulunduğu mahallede veya köyde devletin tüm kurumlarını temsil ettiğini ve halkla devlet kurumları arasında köprü vazifesi gördüğünü söyleyen Ekici, “Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında kilit role sahip olup, devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır. Muhtarlarımız, temsil ettikleri köy ve mahalle halkının tüm kamu kurumlarıyla olan ilişkilerinde etkin bir role sahiptir” dedi. 

 

“İŞBİRLİĞİ İÇİNDE KAMU HİZMETLERİNİ YÜRÜTECEĞİZ”

 

Kırklareli’nde bu güne kadar görev yapan muhtarlara, köy ve mahallelerin ihtiyaçlarını tespit ederek devletin hizmet alanlarına erişimi konusunda üstün gayretleri, özverili çalışmaları ve başarılı faaliyetlerinden dolayı teşekkür eden ekici, bu bağlamda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kırklareli’nde görev yapan tüm muhtarlarla işbirliği içinde kamu hizmetlerini yürüteceklerini ifade etti. Ekici, vatandaşların derdine ortak olan, halkın tercihiyle ve seçimiyle iş başına gelmiş olan muhtarlara her konuda destek olmaya devam edeceklerini dile getirdi. 

 

BİLGİLENDİRME YAPILDI

 

Toplantıda, mahalle ve köylere ulaştırılan hizmetler, altyapı çalışmaları ve projeleri ile göçmenler konusundan bağımlılıkla mücadeleye, gıda israfından güvenlik çalışmalarına kadar birçok konuda bilgilendirmelerde bulunarak, muhtarların istekleri dinlendi. 

 

Haber / İrem BANÇO