Liseli gençler, Balkanlar gezisini tamamladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen liseler arası tiyatro yarışmasında kendi oyunlarını yazıp sahneye koyarak birincilik mücadelesi veren liseli gençler, yarışmanın ödülü olarak belirlenen Balkanlar gezisini tamamladı.

DÜNYA 8.09.2022 12:36:00 0
Liseli gençler, Balkanlar gezisini tamamladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda düzenlenen Şanlı Tarihini Sahneye Taşı Liseler Arası Tiyatro Yarışması’nda kendi oyunlarını yazıp sahneye koyarak birincilik mücadelesi veren liseli gençler ve öğretmenleri, yarışmanın ödülü olarak belirlenen Balkanlar gezisini tamamladı.

Yarışmada birincilik ödülü olarak belirlenen ancak Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in katılan tüm ekiplere aynı ödülün verilmesi talimatı sonrası 4 lisenin de hak kazandığı Batı Trakya gezisi, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Yarışmada ter döken 53 öğrenci ve 10 öğretmenden oluşan kafile, hep birlikte Selânik başta olmak üzere Kavala ve Gümülcine’yi kapsayan turda Ata topraklarında ecdadın ayak izlerini takip etti.

 

 

BAŞKAN YÜKSEL’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Tekirdağ’dan yola çıkan öğrencileri uğurlayan Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, gençlere keyifli bir yolculuk temennilerini paylaştı. Liseli tiyatrocular iki gün süren gezi boyunca başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu Selânik’te bulunan ev olmak üzere Türk tarihinin Balkan coğrafyasındaki önemli izlerini kendi gözleriyle görme şansına erişti. Atatürk’ün doğduğu evi ziyaretleri sırasında Başkan Yüksel ile görüntülü olarak görüşen öğrenciler, Ata topraklarından Süleymanpaşa’ya selamlarını ve kendilerine bu gezi imkânını sağlayan Yüksel’e teşekkürlerini ilettiler. Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Şanlı Tarihini Sahneye Taşı Liseler Arası Tiyatro Yarışması’na bu yıl 4 ekip katılmış, Fatih Anadolu Lisesi birinciliği elde etmişti.

Haber / Menşure KARDEŞ