Kozuva: Başkanlık bir bayrak yarışı olmalıdır 

Bir dönem meclis başkan yardımcılığı yapan, 2 dönemdir de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Kozuva, adaylığı ile ilgili ilk kez konuştu.

GÜNDEM 15.08.2022 17:49:00 0
Kozuva: Başkanlık bir bayrak yarışı olmalıdır 

Dün saat 15.00’da odada basın açıklaması yapan Süleyman Kozuva, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu üç günlük Trakya programında odamıza ziyarette bulundu. Bu ziyaret bizleri çok memnun etti. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Meclis Başkanımız Sayın Hacı Mehmet Erdoğan’ın bu ziyaretin ardından yaptığı basın açıklaması ise, siz değerli basın mensupları için sürpriz, benim açımdan duygusal anlar yaşamamıza sebep oldu. Bu sürpriz açıklama, basında manşetleri değiştirdi. Bu vesileyle yeni bir basın toplantısı ile duygularımı ve düşüncelerimi açıklama gereği doğdu” dedi. 


“BU BAŞARILAR, KOLTUK VE MAKAM MERAKI İLE OLMADI”


Kozuva, “Hem TOBB Başkanımız, değerli büyüğüm Rifat Hisarcıklıoğlu’na, hem onun bu isteğini, samimiyetimize güvenerek basın açıklamasında dile getiren can dostum, vefakâr arkadaşım Meclis Başkanımız Sayın Hacı Mehmet Erdoğan’a inanın çok teşekkür ediyorum.  Israrla istenmek, beğenilmek, takdir görmek bir insan için çok güzel bir duygu. Bu makamlara bizleri tekrar layık gören, hizmetimizin devam etmesini arzulayan değerli başkanlarımızın, dost ve arkadaşlarımızın olması bize onur veriyor. Bu sevinci ve bu gururu bana yaşattıkları için kendilerine minnettarım” dedi. Bu makama gelirken amacının Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’a hizmet etmek olduğunu söyleyen Kozuva, “Bölgemize ve ülkemize hizmet etmekti. Rabbime şükürler olsun, arkadaşlarımızla birlikte her gün daha güzel çalışmalara imza attık. Oda olarak değerli üyelerimize hep ilkleri yaşattık. Odamızı sadece Türkiye’de değil dünyada da tanınan bilinen kabul gören marka haline getirdik. İnanın ki bu başarılar, koltuk ve makam merakı ile olmadı, olmazdı da. Bunun için gönülde insan sevgisi, yürekte memleket sevgisi, zihinde ise sorumluluk duygusu gerekir” diye konuştu. 


“GENÇLERİMİZE FIRSAT VERİLMELİDİR”


Her platformda ‘Bu makamlar hizmet için vardır ve öyle olmalıdır’, ‘Bayrağı daha yükseklere taşımak isteyenin talip olması gereken makamlar olmalıdır’, ‘Makamdan güç almak isteyenlerin değil makama güç katmak isteyenlerin yeri olmalıdır’ ifadelerini kullandığını söyleyen Kozuva, “İşte bunun için Başkanlık bir bayrak yarışı olmalıdır. Bu düşüncemi dört seneden beri her zaman dile getirdim. Bu makamlara gençlerin gelmesi gerektiğini söyledim. Beni bu makamda yeniden görmek isteyen TOBB Başkanımıza, yeniden aday olmamı arzulayan değerli Meclis Başkanımıza, değerli yönetimine, duygusal anlamda yürekler dolusu teşekkür ediyor ve bu bayrak yarışını gençlere bırakma düşüncemi yeniden dile getirmek istiyorum. Tekrar aday olmak yerine, gençlerimizin aday olması ve bizim de onları desteklememiz gerektiğini vurguluyorum. Ne varsa gençlerde var. Şunu özellikle ve aynı samimiyetle belirteyim ki aday olmama düşüncem, asla şahsımın özel işleri sebebiyle alınmış bir karar değildir. Biz, bu zamana kadar her ikisini de kendi mecralarında çok şükür alnımızın akıyla ve başarıyla yürüttüğümüz gibi bundan sonra da çok rahat yürütürüz. Başarılarımız, başaracaklarımızın teminatıdır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ama bu makama olan saygım, gençlere olan güvenim, bu bayrak yarışını zamanı geldiğinde gençlere bırakmayı gerektirecek kadar kutsaldır. Gençlerimize fırsat verilmelidir. Gençlerimiz bu konuda desteklenmelidir. Nihai kararım da bu şekildedir. Bu basın toplantısıyla hem bana gösterilen teveccühe teşekkür etmek, hem de yeniden aday olmama kararımı değerli üyelerimize ve kamuoyuna tekrar arz ediyorum” dedi.