Koçak: Direnişimiz zaferle sonuçlanana kadar mücadelemiz devam edecek

Türk Metal Sendikası, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 21 işçi için Aksa Jeneratör önündeki direnişini sürdürüyor.

GÜNDEM 21.01.2022 18:18:00 0
Koçak: Direnişimiz zaferle sonuçlanana kadar mücadelemiz devam edecek

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Aksa Jeneratör önünde dün saat 16.30’da basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ İl Başkanı Murat Koçak, Aksa Jeneratör’de yaklaşık 2 aydır teşkilatlanma faaliyetinde bulunduklarını belirterek, “Bir grup çalışan Aksa emekçimiz sendikamıza gelerek üye olmak istediklerini, işyerinde sendikal faaliyet başlatmak istediklerini bildirdiler. Biz de arkadaşlarımıza gerekli bilgilendirmeyi yaparak sendikamıza üye olmalarını sağladık. Belirli bir çoğunluğa ulaştığımızda Aksa Jeneratör yöneticileri üyelerimize gözdağı vermek amacıyla toplamda 21 arkadaşımızın tazminatsız olarak iş akdini feshetti” dedi. Halen emekçilerin işten çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Koçak, “İşveren sendikadan istifa etmeyenin işten çıkarılacağını arkadaşlarımıza tebliğ etmektedir. Kısacası kanunsuz işlem yapmaktadır. Arkadaşlarımızın e-devlet şifrelerini alan işveren, zorla istifaya zorlamaktadır” dedi. 

 

“GEREKEN ADIMLARI ATMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

 

Türk Metal Sendikası’nın bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerin hakkını korumak için atması gereken adımları atmaktan vazgeçmeyeceğini dile getiren Koçak, “İçeride emekçi arkadaşlarımıza yapılan baskılardan bilgimiz var. Hukuk birimlerimiz gerek savcılık gerekse de bakanlık nezdinde şikayet başvurularını yaptılar. Geçen haftalarda 4 gün müfettişler geldi, fabrikaları denetledi, raporlarını hazırladı. Biz 28 günden beri eylem çadırını kurduk, bıkmadan, usanmadan direnişimiz zaferle sonuçlanana kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu. 

 

İŞVERENE SESLENDİ

 

İşverene de seslenen Koçak, “Siz evinizde kaloriferli, doğal gazlı yerde otururken, keyif sürerken odalarınızda, tek suçları Türk Metal Sendikamıza üye olmak olan, bu sebeple işten atılan, zenginliğinize zenginlik katan emekçi kardeşlerimiz bu zorlu hayat şartlarında bu çadırda kalmayı hak ediyorlar mı? Akşam eve gittiğinizde nasıl çocuklarınızın yüzüne bakıyorsunuz? İşinden, aşıdan, ekmeğinden ettiğiniz emekçi kardeşlerimizin çocukları hiç mi gözünüzün önüne gelmiyor?” dedi.

 

“BU BASKI VE İŞTEN ÇIKARMALARI KABUL ETMEYECEĞİZ”

 

Bu yasa dışı baskılar ve işten çıkarmaları kabul etmeyeceklerini söyleyen Koçak, “Aksa Jeneratör işverenine ve yetkililerine buradan tekrar sesleniyoruz. Yaptığınız bu yanlıştan bir an önce dönün. İşten çıkardığınız 21 üyemizin işe geri iade edilmesini talep ediyoruz. Bir kez daha elimizi tüm iyi niyetimizle uzatıyoruz. Bu eli havada bırakmayın” diye konuştu. 

 

BAŞKAN ÇETİN DE DESTEK VERDİ

 

İşçilere destek veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “Aranızda olmaktan memnunum. Emeğinizi karşılığı olan, hakkınız olan sendikalaşmayla ilgili burada çalışan kardeşlerimize vermiş olduğunuz desteğin kıymeti benim için değerli. Ben de bir işçi çocuğuyum, bir işçi evladıyım. Anayasal bir halk olan sendikalaşma hakkınızın engellenmiş olması, 21 tane kardeşimizin de ekmeğinden edilmiş olması beni üzmüştür. Bu sebeple aranıza gelip destek vermek istedim. Her zaman yanınızdayım” dedi. 

 

“İŞİN ACİZLİĞİDİR”

 

Sendikanın olduğu ve ortak çalışmaların yapıldığı kurumsal firmaların çok daha ciddi güçlenerek yol aldığını söyleyen Çetin, “Sendikadan kaçmak, sendikadan korkmak aslına bakarsanız biraz da işin acizliğidir ya da daha fazla kazanç elde etme hırsıdır. Benim görev yaptığım dönemde Pevrul Bey Çerkezköy’de şube başkanıydı. Çok uzun yıllar dostluğumuz oldu kendisiyle. Göreve geldikten sonra bana yaptığı ziyarette kendisinden bir ricada bulundum. Sizlerin verdiği katkılarla, toplanmış paralarla ilçemizde bir meslek lisesinin yapımının protokolünü imzaladık. Yaklaşık 20 milyon TL maliyeti olan bir okul sizlerin verdiği aidatlar sayesinde bugün ilçemize kazandırılacak” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU