Kapaklıspor, 8’inci galibiyetini aldı

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Kapaklıspor, 14’üncü karşılaşmasında evinde Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler’i ağırladı.

SPOR 11.12.2023 16:06:00 0
Kapaklıspor, 8’inci galibiyetini aldı

Karşılaşmayı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de izledi. Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler’i 92-83 yenerek 8’inci galibiyetini alan Kapaklıspor Basketbol Takımı 22 puanla 6’ncı sırada yer alıyor. 

 

 

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Spor Salonunda oynanan karşılaşmaya Kapaklıspor Utku Pelit, Troy Franklin, Kaan Yıldırımkanlı, Marvin Jefferson, Emir Bozyiğit, İbrahim Ahmet Pınarer, Alperen Demir, Serkan Özver, Harun Can Doğan, Cem Han kadrosu ile çıkarken, konuk takım ise Sedat Ali Karagülle, Furkan Ayça, Teyvon Myers, Ekrem Sancaklı, Caner Ercan, Karan Şahin, Atakan Akçam, Ömercan Engin, Cengizhan İvedi, Cevher Özer, Julien Ducree kadrosu ile çıktı. 

 

 

 

 

İLK DEVRE 51-41 TAMAMLANDI 

 

Maça hızlı başlayan Kapaklıspor, ilk periyodu 18-15 önde tamamlarken, yüksek tempo karşılaşmanın ikinci çeyreğinde de devam etti. Karşılaşmanın ilk yarıyı Kapaklıspor’un 51-41’lik üstünlüğü ise sona erdi. Karşılaşmanın üçüncü periyodunda iyi bir oyun ortaya koyan Gölbaşı Belediyesi TED Kolejliler 10-2’lik seri ile ilk dört dakikada öne geçti. Bu periyotta Kapaklıspor’a 11 sayı veren Gölbaşı Belediyesi TED Kolejliler 24 sayı kazanarak üçüncü periyodu 65-62 önde tamamladı. 

 

92-83 SONA ERDİ

 

Karşılaşmanın final periyodunda Kapaklıspor Jefferson ve Franklin’in sayılarıyla ayakta kalırken, Gölbaşı Belediyesi TED Kolejliler ise Ducree ve Furkan ile pota altından sayılar buldu. TED Kolejliler, Teyvon Myers ile 5 sayılık avantaj elde ederken, oyunda tekrar etkili olmaya başlayan Kapaklıspor maçın bitimine 2 dakika kala Cem Han sayısı ile farkı üçe çıkardı. Karşılaşma Kapaklıspor’un 92-83’lik üstünlüğü ise sona erdi. 

 

6’NCI SIRADA YER ALIYOR

 

Kapaklıspor ligdeki sekizinci galibiyetini aldı. Puanını 22’ye çıkaran Kapaklıspor 6’ncı sırada yer alıyor. 

 

Kapaklıspor’da Troy Franklin 20 sayı (3/11 üçlük), 4 ribaund, 8 asist, 7 top kaybı ile oynarken, Marvin Jefferson 18 sayı, 12 ribaund, Cem Han13 sayı, 11 ribaund, Alperen Demir 13 sayı, 3 ribaund, Serkan Özver 16 sayı, 5 ribaund ile oynadı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU