Kapaklı’da tartışma yine kanlı bitti

Kapaklı’da bir gün önce meydana gelen bıçaklı cinayetin ardından, önceki gün akşam saatlerinde bir başka şiddet olayı daha yaşandı.

TEKİRDAĞ 24.06.2024 09:34:00 0
Kapaklı’da tartışma yine kanlı bitti

Atatürk Mahallesi, Songül Sokak’ta yaşanan olayda silahlar patladı. Yaşanan tartışmada kayınpederi ve kayınbiraderi tarafından vurulan 1 çocuk babası Emrah Mengübeti kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Geniş güvenlik önlemleriyle adliyeye sevk edilen baba ve oğlu çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

İddiaya göre eşiyle tartışma yaşayan Emrah Mengübeti eşiyle konuşmak Kapaklı Mevlana Mahallesi Songül Sokakta bulunan babasının evine gitti. Burada eşi ile konuşmak isteyen Emrah Mengübeti ile kayınbiraderi Mert Ali Çalğın(17) ve kayınpederi Metin Çalğın(47) ile tartışma yaşadı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine kayınbiraderi Mert Ali Çalğın(17) ve kayınpederi Metin Çalğın(47) damatları Emrah Mengübeti silahla yaraladı. 3’ü sağ bacak, 3’ü sol bacak ve 1’i karın bölgesine olmak üzere toplam 7 kurşunla ağır yaralanan Mengübeti’ye sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirdi. 

KURTARILAMAYARAK HAYATINI KAYBETTİ

Yaralı, daha sonra Kapaklı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve burada tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Mengübeti, hayati tehlikesi bulunması nedeniyle Çorlu’ya sevk edildi. Mengübeti, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

 

OLAY YERİNDE YAPILAN İNCELEMELER

Olay yerinde yapılan incelemelerde, 7 adet boş kovan bulundu. Şüpheli şahısların olayda kullandıkları iki tabanca da ele geçirildi. 

 

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Yaralama olayına karıştıkları iddia edilen Mert Ali Çalğın ve Metin Çalğın, gözaltına alınarak adli mercilere sevk edildi. 

BABA VE OĞLU CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ 

Geniş güvenlik önlemleriyle Çerkezköy Adliyesine getirilen baba ve oğlu saatler süren sorgusunun ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adliyenin arka kapısından çelik yelek giydirilerek çıkartılan Mert Ali Çalğın ve Metin Çalğın polisler tarafından Tekirdağ’a götürüldü. 

 Kasten yaralama ve silah kanununa muhalefet suçlamalarıyla ilgili adli süreç devam ediyor. Emniyet yetkilileri, aile içi şiddet olaylarının ciddiyetle takip edildiğini ve toplumun huzurunu bozacak her türlü davranışın karşılıksız kalmayacağını belirtti.

 

TOPLUMDA ARTAN ŞİDDET OLAYLARINA KARŞI UYARI

Kapaklı’da son günlerde artan şiddet olayları, toplumda büyük bir endişe yaratıyor. Yetkililer, vatandaşları aile içi ve toplumsal sorunlarını şiddete başvurmadan çözmeleri konusunda uyarıyor. Emniyet güçleri, huzurun ve güvenliğin sağlanması adına 24 saat görev başında olduklarını ve gerekli önlemleri aldıklarını vurguladı.

Haber / Şaban KARDEŞ