KAPAKLI'DA 23 NİSAN RUHU EKSİLMEDİ!

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kapaklı'da ruhundan bir şey kaybetmeden kutlandı. Çocuklar birbirinden eğlenceli gösterilerini stadyumda yaparken, Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz'de koltuğunu öğrencilere

GÜNDEM 23.04.2015 17:58:00 0
KAPAKLI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95’inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm ülkede olduğu gibi Kapaklı’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. 23 Nisan kutlamaları kapsamında İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, koltuğunu öğrencilere emanet etti. Kaymakamlık koltuğuna oturan öğrencilerin ilk isteği ise kütüphane oldu.

 

İLK EMİRLERİ KÜTÜPHANE OLDU

 

Kapaklı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü makamında ziyaret etmesi ile başladı. Makam koltuğunu, kendisini ziyarete gelen Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri Elif Naz Yavaş, Engin Kenar ve Zeynep Yaren Ankara’ya teslim etti. Kaymakamlık koltuğuna oturan öğrencilerin ilk emirleri ilçeye kütüphane yapılması oldu. Öğrenciler ayrıca, ilçede oyun parklarının, kapalı spor salonunun, hayvan barınağının ve engelli okullarının da inşa edilmesini istediler.

 

KOLTUĞUN ASIL SAHİPLERİ ONLAR

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise “Koltuğu gönüllü olarak öğrencilerimize devrettik. Çünkü zaten bu koltuğun gelecekteki sahipleri de onlardır. Böylesine idealist öğrencilerin yetiştiğini görmek de beni ziyadesiyle mutlu etti” dedi. Kaymakam Gürbüz, öğrencilerin öncelikli isteği olan kütüphane konusuyla alakalı gerekli işlemleri başlattığını da sözlerine ekledi.    

 

NALBANT, ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK KOYDU

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam etti. Çelenk sunum törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sait Beydoğan ve Ahmet Serdar Ümit Öncel, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Okul Müdürleri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Atatürk Anıtı’na çelen koydu.

 

KAPAKLI HALKI KUTLAMALARA AKIN ETTİ

 

Çelenk töreninin arından kutlama programının devamı için Kapaklı Futbol Sahası’na geçildi. Buradaki programa ise Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP ilçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Kapalı Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, STK Temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

 

TBMM 23 NİSAN 1920’DE AÇILDI

 

Kutlama programında yaptığı konuşmada, 1. Dünya Savaşı’nda gösterilen büyük başarılara rağmen, diğer ittifak devletlerinin başarısızlığı nedeniyle ülkenin işgal altında kaldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, “Bütün güçlüklere rağmen Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattı. Ulu önder, kurtuluşun ancak milletle birlikte olacağına inanıyordu. Erzurum ve Sivas kongrelerinde vatanın bölünmez bir bütün olduğu ve İstanbul meclisinin artık görevini yerine getiremez hale geldiği, bu nedenle Ankara’da yeni bir meclis kurulmasının zorunlu hale geldiği kararlaştırıldı. 23 Nisan 1920’de de Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı.” dedi.  

 

DÜNYADA ÇOCUKLAR İÇİN BAYRAM KUTLAYAN TEK ÜLKE TÜRKİYE

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile 23 Nisan’ın Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutlanmaya başlandığını kaydeden Tahsin Nalbant, “Ulu Önder daha sonra 23 Nisan’ı tüm dünya çocuklarına armağan etti. Dünyada çocuklar için bayram kutlayan ilk ve tek ülke Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.

 

PROGRAM HALKOYUNLARI GÖSTERİLERİ İLE DEVAM ETTİ

 

Kutlamalarda Kapaklı Anaokulu Halk Oyunları ekibi, Sanayiciler İlkokulu Halkoyunları ekibi ile Bulgaristan’dan gelen Burgaz-Komeno Folklor ekibinin gösterileri ilgi ile izlendi. 23 Nisan konulu şiir yarışması birincisi Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Cenker Günay’ın “Dünya Çocuk Bayramı” adlı şiiri ile 23 Nisan konulu kompozisyon yarışması birincisi Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Damla Yörük’ün “Ülkede Düğün Var” konulu kompozisyonu da büyük alkış aldı. Programda daha sonra Gazi İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘Çocuk Oyunları’ izlendi. Gösteri sonunda iki beyaz güvercin uçurulurken, küçük öğrencilerin gösterisi de büyük ilgi gördü.

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

 

Yıldızkent Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘Step’ gösterisi ile devam eden kutlamaların son bölümünde ise Kapaklı Kaymakamlığı Kupası adı altında düzenlenen spr müsabakalarında dereceye girenlere Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından ödülleri verildi.

 

DEV TÜRK BAYRAĞI DALGALANDIRILDI

 

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Rabia Ülbeği 200 metrede 2’nci, 4x100 metrede 1’inci ve 100 metrede 1’inci olarak 3 madalya birden almaya hak kazandı. Kutlama programı futbol sahasında dev Türk Bayrağı’nın dalgalandırılması ile sona erdi.

 

Marmara Haber / Ahmet KARDEŞ