Kabinede iki bakan değişti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca görevini bıraktı.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 2.07.2024 15:13:00 0
Kabinede iki bakan değişti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum atanırken, Sağlık Bakanlığı'na ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı.

 

Sağlık Bakanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, dün Bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Dr. Fahrettin Koca’dan devraldı. 

 

“ÜRETEN LİDER ÜLKE HEDEFİNE İLERLEYECEĞİZ”

 

Devir teslim töreninde konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını belirterek, “Sağlık hizmetlerinde olduğu gibi, sağlık bilgisi ve teknolojisi üreten lider ülke hedefine ilerleyeceğiz” dedi. Bakan Koca’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Memişoğlu, “Allah bize de hayırlısıyla, başarıyla, görevimizi ifa etme ve emaneti başka arkadaşlarımıza devretmeyi nasip etsin, bizi milletimize, devletimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, çalışanlarımıza mahcup etmesin” diye konuştu. 

 

 

 

 

ÖZHASEKİ DE GÖREVİ KURUM’A DEVRETTİ

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum da görevi Mehmet Özhaseki’den devraldı. Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini Murat Kurum kardeşime devrettik. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum. Ülkemiz, milletimiz için hayırlı olsun. Şehirlerimiz ve ülkemiz için bizlere hizmet etme fırsatı veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.  Yine süreçte gece gündüz demeden birlikte çalıştığımız tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ