İki üniversite arasında köprü kuruldu

Almanya’nın Lörrach kentinde bulunan Baden-WuerttembergCooperativeState Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. GerhardJaeger, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.

EĞİTİM 22.04.2024 14:10:00 0
İki üniversite arasında köprü kuruldu

Almanya’nın Lörrach kentinde bulunan Baden-WuerttembergCooperativeState Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. GerhardJaeger, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. JohannesKern ve önceki dönem Rektörü Prof. Dr. ManfredGustavRaupp, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.

 

Baden-Wuerttemberg CooperativeState Üniversitesi ile Trakya Üniversitesi arasında daha önceden telekonferans yoluyla gerçekleştirilen ilişkileri somutlaştırmak, Trakya Üniversitesi akademisyenleri ile yüz yüze görüşme ve bölümler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilmek amacıyla ziyarette bulunan Baden-WuerttembergCooperativeState Üniversitesi heyeti, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bir araya geldi. Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Prof. Dr. Metin Aydoğduda yer aldı.

 

EDİRNE’Yİ VE ÜNİVERSİTEYİ TANITTI

 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Baden-WuerttembergCooperativeState Üniversitesi heyetini Trakya Üniversitesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Edirne ve Trakya Üniversitesi’ni tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Rektörü Tabakoğlu, Edirne ile Lörrach arasındaki ilişkilerin geçmişe dayandığını ve iki kent arasında belediyeler düzeyinde kardeşlik protokolü imzalandığını hatırlatarak,Lörrach’ın da tıpkı Edirne gibi üç ülkenin buluşma noktasında bulunduğunu ifade etti. 

 

“İLİŞKİLERİ DAHA DA GELİŞTİRMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT”

 

Bu iki sınır kentinin birçok ortak özelliği de bulunduğunu vurgulayan Rektör Tabakoğlu, “İki üniversitesi arasında akademik değişim programları, ortak araştırma projeleri, eğitim ve sertifika programları başta olmak üzere enerji, çevre, sağlık, mühendislik, sanat ve kültürel alanda iş birliklerinin geliştirilebilmesi adına bugün bir araya geldik. Bu, iki üniversite arasında daha önce var olan ilişkileri daha da geliştirmek için önemli bir fırsat. Bu ziyaretin hem iki ülke dostluğuna hem de iki üniversitenin ilişkilerine faydalı olacağına inanıyorum. Ayrıca Baden-WuerttembergCooperativeState Üniversitesi heyeti birçok birimimizi gezerek, fiziki imkanlarımızı tanıma fırsatı yakalayacak ve hocalarımızla yüz yüze görüşme gerçekleştirecekler. Bu ziyaretlerin sonucunda önemli iş birlikleri ve projelerin ortaya çıkacağını düşünüyorum” dedi.

 

“YOL HARİTASI DA ORTAYA ÇIKMIŞ OLACAK”

 

Rektör Tabakoğlu’nun sunumunun ardından Baden-WuerttembergCooperativeState Üniversitesi heyeti, Trakya Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda Baden-WuerttembergCooperativeState Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. GerhardJaeger, kendi üniversitelerini tanıtan bir sunum yaptı. Rektör Jaeger, Trakya Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, daha önceden var olan ilişkileri güçlendirmek adına bu ziyareti çok önemsediklerini ifade etti. Rektör Jaeger, “Çok sayıda Türk vatandaşın yaşadığı şehrimizde, kardeş kentimizin üniversitesi ile ilişkilerimizi yeniden canlandıracak olmanın heyecanı içerisindeyim. İki üniversitenin güçlü yönlerine görmemiz ve birbirimizi daha iyi tanıyabilmemiz için bu ziyareti çok önemli buluyoruz. Burada yapacağımız görüşmeler sonucunda iki üniversite için bir yol haritası da ortaya çıkmış olacak” dedi.Rektörlükte gerçekleştirilen görüşmenin ardından Baden-WuerttembergCooperativeState Üniversitesi heyeti; Mühendislik Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Teknopark, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve TÜTAGEM ile Proje Ofisi ve Erasmus Ofisini ziyaret ederek, Trakya Üniversitesinin fiziki ve teknolojik alt yapısını görme imkanı buldu ve akademisyenlerle fikir alışverişinde bulundu. Heyet daha sonra Edirne Selimiye Camii, Eski Camii, Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi ve İmaret Müzesi, Karaağaç Yerleşkesi, Doğa Tarihi Müzesi, İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi ile Milli Mücadele ve Lozan Müzesi’ni gezdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ