İdil Ayşe kazandı

Lüleburgaz’da SMA Tip 1 hastası 15 aylık İdil Ayşe Adakan'ın tedavisi için başlatılan kampanyada 1 milyon 948 bin dolar toplanırken, tedavi için ABD'ye gidecek olan Ayşe İdil için uğurlama töreni düzenlendi.

GÜNDEM 15.08.2022 12:30:00 0
İdil Ayşe kazandı

Lüleburgaz’da SMA Tip 1 hastası 15 aylık İdil Ayşe Adakan'ın tedavisi için başlatılan kampanyada 1 milyon 948 bin dolar toplanırken, tedavi için ABD'ye gidecek olan Ayşe İdil için uğurlama töreni düzenlendi. İdil Ayşe için gökyüzüne 'Ayşe İdil kazandı' yazılı balonlar bırakılırken, uğurlama programına Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da katıldı. 

Öğretmen Zeynep Adakan ile esnaf İbrahim Adakan'ın kızları İdil Ayşe Adakan'a yaklaşık 1 yıl önce SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konulurken, İdil Ayşe'nin tedavi ve ilaç giderlerinin karşılanması için bağış kampanyası başlatıldı. Mart ayında başlatılan kampanyada İdil Ayşe'nin tedavi giderlerini karşılayacak olan 1 milyon 948 bin dolar toplandı. Anne ve babası ile birlikte Perşembe günü ABD’nin Boston kentine gidecek olan İdil Ayşe için Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. 'İdil Ayşe kazandı' yazılı balonlar gökyüzüne bırakılırken, destek veren herkese teşekkür eden anne Zeynep Adakan, "Hepiniz hoş geldiniz. Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyoruz. Sadece bugün değil, kampanya boyunca sesimi duyduğunuz her yerde, desteğinizi esirgemediniz. İyi ki varsınız Lüleburgaz çok sahiplendiniz. Sizlerin desteğiyle başardık. İyi ki varsınız bu günü yaşattığınız için hepinize sonsuz teşekkürler" dedi. 


“HİÇ KİMSE GÖRMEZDEN GELMEDİ”


Şu anda içlerinin buruk olduğunu ve 110 ailenin bugünü yaşamayı beklediğini ifade eden Zeynep Adakan, “Süreç boyunca biz yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Ancak dediğimiz gibi içimiz buruk. Çünkü arkamızda şu an 110 bebek var valilik izinli. SMA Tip 1 hastası, 110 aile daha bugünü yaşamayı bekliyor. Lütfen onlara da desteğinizi esirgemeyin. Çok teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu. Kızının kampanyasının Türkiye'de en hızlı biten kampanyalardan biri olduğunu belirten baba İbrahim Adakan da “O kadar korkunç bir rakamdı ki, parayı dolara çevirip Amerika'ya transfer ederken rakam gerçekten çok çok büyüktü. Toplanmaz dediler, yüzümüze karşı bunu çok söylediler ama Lüleburgaz sahiplendi, herkes bağış yaptı. Herkes ilgi gösterdi, hiç kimse görmezden gelmedi” diyerek herkese teşekkür etti. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU