Hürriyetçi Eğitim Sendikası iş bırakma kararı aldı

Hürriyetçi Eğitim Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Tuğrul Selimoğlu, sendika olarak 10 Mayıs günü iş bırakma eylem kararı aldıklarını belirtti.

TÜRKİYE 8.05.2024 12:54:00 0
Hürriyetçi Eğitim Sendikası iş bırakma kararı aldı

Eyüpsultan’da okuldan atılan öğrenci tarafından vurulan özel bir lise müdürü İbrahim Oktugan hayatını kaybetti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaşanan vahim şiddet olaylarına karşı, bugüne kadar sessiz kalması üzerine Hürriyetçi Eğitim Sen olarak 10 Mayıs Cuma günü ülke genelinde iş bırakma eylem  kararı aldıklarını belirten Hürriyetçi Eğitim Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Tuğrul Selimoğlu, tüm sendikaları 10 Mayıs günü iş bırakmaya davet etti. 

 

 

Hürriyetçi Eğitim Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Tuğrul Selimoğlu, “İstanbul Eyüp Kurucu İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eyüp Dostları Vakfı Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi, uzun yıllar Eyüp ilçesinde birçok okulda öğretmenlik ve Halit Derviş İlköğretim Okulunda Okul Müdürlüğü yapmış 74 yaşında, 56 yıllık bir eğitimci dün makamında katledildi. Milli Eğitim teşkilatı bir Cumhuriyet öğretmenini kaybetti. Bugün bir eğitim seferberliği yapalım desek, tecrübeli kıymetli öğretmenleri toplayalım desek, çağırılacak ilk öğretmenlerden olabilecek nitelikte, yaşça kendinden küçük meslektaşlarının kendisine özendiği ve örnek aldığı, değerli bir aydın öğretmendi İbrahim Oktugan. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi. 

 

“ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANMADI, OTURDU”

 

Öğretmene uygulanan şiddet olaylarını Ankara Ulus Meydanında Milli Eğitim Bakanına haykırırken, “bizde öğretmenlerimize beyaz çelik yelek mi dağıtalım” derken işte adım adım gelen her gün daha da artan bu elim olaylardan ve alınması gereken önlemlerden bahsettiklerini dile getiren Selimoğlu, “Her gün yeni bir şiddet olayına maruz kalan eğitim çalışanlarına mı yanalım! Bu meseleyi dert edinmeyen Milli Eğitim Bakanlığının duyarsızlığına mı yanalım! Bu tip elim olaylara karşı, 1 saatlik derse girmeme gibi eylem yapmaya çalışan sendikamsı yapıların komikliklerine mi yanalım! 17 yaşında Iraklı çocuğun ruhsatsız silah ve yaralamadan sabıkalı oluşuna, suç işlediği halde sınır dışı edilmemiş olmasına, bu suçlar nedeniyle hakkında yakalama kararı olduğu halde, adresi, okulu bilinmesine rağmen yakalanamamış olmasına, okul müdürünün odasına kadar çıkarak onu katletmesine mi yanalım! Artık bıçak kemiğe dayanmadı. Oturdu!” ifadelerini kullandı. 

 

“İŞ BIRAKMA EYLEM KARARI ALDIK”

 

Eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarının bir daha yaşanmaması, eğitimcileri şiddetin merkezi ve hedefi haline getiren uygulamaların bir an önce son bulması, caydırıcı önlemlerin bir an önce alınmasının, öncelikli olarak siyaset kurumunun ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın acil öncelikli işi olması gerektiğini dile getiren Selimoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığının yaşanan vahim şiddet olaylarına karşı, bugüne kadar sesiz kalması üzerine Hürriyetçi Eğitim Sen olarak 10 Mayıs Cuma Günü ülke genelinde iş bırakma eylem  kararı almış bulunuyor ve tüm sendikaları 10 Mayıs günü iş bırakmaya davet ediyoruz. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak her zaman iş bırakma eylem kararlarını, tüm sendikalarla birlikte almak üzere çabamız olmuştur. Öğretmenlere, eğitim çalışanlarına şiddete karşı günlerdir çağrı yapıyoruz. Ancak böyle önemli bir konuyu popülist yaklaşımlar ile heba etmeden birlik içinde sürdürmeliyiz. Hiçbir sonuç alamayacağımız kokart eylemleriyle, bir saat derse girmeyerek, ortak bir günde değil başka gün eylem yaparak yani mış gibi yaparak şiddeti durduramayız sorunlarımızı çözemeyiz. Tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakalım 10 Mayıs Cuma günü ülke genelinde meydanlarda olalım. Şiddete dur diyelim. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak, her zaman olduğu gibi konunun takipçisi olacağımızı bildirir, İbrahim Oktugan’ın değerli eşi başta olmak üzere Özel EyüpSultan Final Akademi Anadolu Lisesi ailesine ve tüm eğitim camiasına başsağlığı dileklerimizi iletiriz” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU