Hisarcıklıoğlu: TOGG’u Mart ayında Çerkezköy’de göreceksiniz 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 3 günlük Trakya programı kapsamında son ziyaretini Cumartesi akşamı saat 21.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptı.

GÜNDEM 15.08.2022 17:15:00 0
Hisarcıklıoğlu: TOGG’u Mart ayında Çerkezköy’de göreceksiniz 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 3 günlük Trakya programı kapsamında son ziyaretini Cumartesi akşamı saat 21.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptı. Yerli otomobil ile ilgili konuşan Hisarcıklıoğlu, “29 Ekim 2022’de fabrikanın açılışını gerçekleştiriyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Allah nasip ederse Mart’ta da burada Çerkezköy’de TOGG arabasını görürsünüz. Bu başarı aslın Türk özel sektörünün başarısı. Türkiye’deki sanayici kardeşlerimin başarı hikayesi” dedi. 


Oda hizmet binası önünde Çerkezköy Kaymakam Vekili Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır,  Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan ve oda yönetimi tarafından karşılanan Hisarcıklıoğlu, daha sonra odanın konferans salonunda yönetim kurulu, meclis üyeleri ve oda üyeleri ile bir araya geldi. Burada konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Biz 3 gün tüm Trakya’yı geziyoruz. Çerkezköy’de sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Çerkezköy, Türkiye’nin gururu bunu hepiniz biliyorsunuz. Türkiye’nin sanayi şehirlerinden bir tanesi.  Türkiye’nin her türlü sanayisinin olduğu bir memleket. OSB full dolu zaten. Bu sefer tarlalara yerleşmiş bir tane boş parseliniz yok. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin. Odamızda ben şahidim Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası gerek Çerkezköy’ün ekonomisinin gelişmesi için, gerekse ülkemizin ekonomisinin gelişmesi için müthiş çalışıyor. Buraya geldiğim için de söylemiyorum. Oda ve borsa başkanları bilirler. 365 oda ve borsa günlük ne iş yapar, ne yapar, hangi projeyi takip ediyor hepsini biliyorum. Benim bir odanın çalışıp çalışmadığının, iyi çalışıp çalışmadığının ölçtüğüm bir şey var. Odalar Birliği Başkanı olduğum zaman eskiden akreditasyon diye bir şey yoktu. Dünyada da gelişmiş ülkelerde de odaların hizmetini ölçen bir akreditasyon sistemi var. Yani bugün otellerdeki yıldızlama sistemi gibi. Biz de dedik ki ‘üyelerimiz için var olmalıyız’. Odalar ve Borsalar Birliği’nin hizmet kalitesi standardını dünya standardıyla aynı konuma getirmesi lazım. Önce Odalar Birliği, birinci kademe oydu. Odalar Birliği, dünya standartlarında hizmet eden bir Odalar Birliği konumuna gelmezse aşağıdaki yukarıya çekse bile bunun bir anlamı yok dedik. Onun için ilk önce Odalar Birliği’ni uluslararası akreditasyon olarak yani İngiltere Odalar Birliği’ni seçtik kendimize. Niye? Orada bütün tüccarlar, sanayiciler odanın üyesi ama mecburi üyesi değil kendi istekleriyle oluyorlar. Niye? Hizmet aldıkları için. Biz de ilk önce İngiltere’yi örnek aldık. Türkiye Odalar ve Borsa Birliği’ni, İngiltere Odalar Birliği’yle aynı konuma getirdik. Ve bunu da kendi kendimizde test etmiyoruz. Uluslararası bir akreditasyon kurumuna gittik. ‘Bizi test edin bakalım biz hazırız’ dedik. Ve sınıfı geçtik. Ondan sonra döndük odalara. Uluslararası akreditasyon kurumu ile çalışmaya başladık. Şu anda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası vermiş olduğu hizmet kalitesi standardı itibariyle Paris, Londra, Berlin ile minimum aynı konumda. Bundan dolayı başta yönetim kurulu başkanımızı, yönetim kurulu üyesi kardeşlerimi, meclis başkanımı ve meclis üyesi kardeşlerimizi, genel sekreterimizi ve çalışan kardeşlerimi kutluyorum” dedi. 


“EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYOR, ŞAHİDİ BENİM”


Hisarcıklıoğlu, “Bu akredite odalar benim gururum. Bunlardan bir tanesi de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası. Bu aslında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın beş yıldızlı hizmet verdiğinin somut göstergesi. Bununla da gurur duyuyorum. Kendilerine de teşekkür ediyorum. Süleyman kardeşimle Ankara’da birlikte çalışıyoruz. Ticaret Sanayi Odaları konseyinde özellikle gerek vizyonundan istifade ediyorum Ankara’da, gerekse tüccarlarımızın, sanayilerimizin ortak sıkıntılarını Ticaret ve Sanayi Odaları 30 kişilik bir heyet bütün Türkiye’den bir araya geliyoruz. Konuşuyoruz. Ve bunları çözmek için de hükümetle bir araya geliyoruz. Burada benim çalışma arkadaşım, Çerkezköy’deki arkadaşlarımızı en iyi şekilde temsil ediyor, şahidi benim” diye konuştu. 


“OKULUMUZ ÇERKEZKÖY’E HAYIRLI OLSUN”


Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın örnek projelere imza atan bir oda olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Yapmış olduğunuz Anadolu Lisesi var. İnsana yapılan yatırım en önemli yatırım. Her türlü yatırımın zarar riski vardır, eğitime yapılan yatırım da zarar riski yoktur. Muhakkak kazanırsınız. Süleyman kardeşimin benden bir talebi vardı. ‘Tekirdağ’a okul yaptın, bizim Çerkezköy’e de yap’ dedi. Bunun üzerine 153 ilçeyi hedef aldık. Milli Eğitim Bakanlığı’mızla proje imzaladık. Her ilçemizin neye ihtiyacı varsa Çerkezköy dahil olmak üzere birer okul projemizi başlatıyoruz. Çerkezköy’ümüze okulumuz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. 


“EN AZ ETKİLENEN İŞ DÜNYASI BİZ OLDUK”


Pandemi süreciyle ilgili de konuşan Hisarcıklıoğlu, “Pandemi bizim için bir turnusol kağıdı oldu. Benim için pandemi dönemi odalarımızın çalışıp çalışmadığını ölçen alet oldu. Pandemi başladı, bir taraftan işyerleri kapandı, mağdur olanlar var, birçok talep ve şikayet vardı. Hemen yönetim kurulumuzla tüm Türkiye’yi, 365 oda borsayı, 21 yönetim kurulu üyesi arkadaşımızla paylaşacağız. Whatsapp grupları kuracağız. Günlük, anlık kimin sıkıntısı, derdi varsa oradan yazacak. Oradan Odalar Birliği’ne gelecek, oradan da bana gelecek. Ben de her akşam ilgili kuruma iletiyordum. Bu konuda bana 230’a yakın mesele geldi bana. 365 oda borsamdan Allah razı olsun. Bu süreçte üyesi için var olduğunu, odanın ne işe yaradığını gösterdiler. Ben bilgi akışından biliyorum, bir oda çalışmasa sıkıntıdan, dertten haberi olmaz, yerinde oturur. Bu 230 ana problemin yüzde 97’si ama tamamı, ama yarısı da olsa çözüldü. İstediğimiz tamamı olmasa da yarısı çözüldü. Sadece çözülemeyen yüzde 3 kaldı. Türk iş dünyasının başkanı olarak söylüyorum biz Türk iş dünyası olarak, Atlantik’ten Pasifik’e kadar tüm iş dünyası örgütlerinde pandemiden en az etkilenen iş dünyası biz olduk. Bunda katkılarından dolayı 365 oda borsa başkanıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


“BİZİM GÖREVİMİZ ÜYELERİN AVUKATLIĞINI YAPMAK”


Son dönemlerde sıkıntıların olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Bizim görevimiz üyelerin avukatlığını yapmak. Biz karar verici değiliz. Mahkemede avukatın görevi neyse bizim de görevimiz o. Tüm demokrasilerde de böyledir. Sorunları alıyoruz, ilgili yerlere iletiyoruz. Sizden gelen tüm sıkıntıları ilettik” dedi. 


“29 EKİM 2022’DE FABRİKANIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”


Hisarcıklıoğlu, “Geçtiğimiz hafta sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Bilişim Vadisi’ndeydik. Bir müjdeyi sislerle paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz Türkiye’nin otomobilini yapmak Cumhurbaşkanı herkese çağrıda bulundu, kimse çıkmadı. Sonrasında biz genel kurulumuzda ‘Odalar Birliği siz yapın’ dedi. ‘Biz bunu yaparız, siz yeter ki yanımızda olun’ dedik. 29 Ekim 2022’de fabrikanın açılışını gerçekleştiriyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Allah nasip ederse Mart’ta da burada Çerkezköy’de TOGG arabasını görürsünüz. Bu başarı aslın Türk özel sektörünün başarısı. Türkiye’deki sanayici kardeşlerimin başarı hikayesi. Çünkü ben onlara güvenerek çıktım. Allah razı olsun onların desteğiyle ilk etapta yüzde 50 yerli, sonraki etapta yüzde 80 oranında yerli olarak hep beraber arabalara binmeye başlayacağız” diye konuştu. Konuşmasının ardından Hisarciklioğlu, yönetim kurulu, meclis üyeleri ve oda üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU