Helvacıoğlu: Keşan'ın gelişimi için çalışıyoruz

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Ankara'da yaptığı ziyaretlere ilişkin, "Keşan'ımızı çok daha ileriye taşıyacak bakanlığımızca planlanacak tüm proje ve yatır?

GÜNDEM 14.12.2020 14:45:00 0
Helvacıoğlu: Keşan

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu; AK Parti Edirne Milletvekili ve KEFEK Başkanı Dr. Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan ile birlikte Ankara’da ziyaretlerde bulundu.



“SAMİMİYET VE GAYRET İLE DAHA DA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

 

İlk olarak; TBMM Başkanı Prof. Dr Mustafa Şentop’u makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan’ımızı geleceğe taşıyacak projeler için desteklerini istediğimiz Meclis Başkanımız ve Trakyalı hemşehrimiz sayın Şentop’a Keşan’da yaşayan vatandaşlarımız adına şükranlarımızı sunduk. Samimiyet ve gayretle daha da çok çalışacak, Keşan’ımız için hazırladığımız projelerimizi hayata geçirmek için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

YAYLA SAHİLİ BALIKÇI BARINAĞI İLE İLGİLİ GÖRÜŞTÜLER

 

AK Partili heyet, daha sonra Yayla Sahili Balıkçı Barınağı’nın yarattığı tahribatın önüne geçmek için Kültür Turizm Bakanlığı Yatırım İşleri Genel Müdürü Şennur Aldemir Doğan bir araya geldi. Konuyla ilgili bilgi veren Mustafa Helvacıoğlu, “Yayla Sahilimizde 2007 yılında yapılan ve kıyı erozyonuna sebep olan Balıkçı Barınağı’na batık dalga kıran yapılması için görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Keşan’ımızın tüm ihtiyaçlarına cevap vermek için canla başla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“SU SORUNU TARİH OLACAK”

 

Ankara ziyaretleri kapsamında daha sonra, İller Bankası Genel Müdürlüğü Yatırım Değerlendirme Dairesi Başkanlığı Genel Müdür Yardımcısı Onuray Gözütok’a ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında Erikli Sahili’ndeki su sorunu için hazırlanan projenin kredisine dair görüşmelerde bulunuldu. Helvacıoğlu ziyaretin içeriğinde, 2021 yılı yatırım programı ve Erikli Sahili’nde yıllardır devam eden içme suyu sorununun çözümü noktasında hazırlanan projenin kredisine dair görüşmelerde bulunduklarını dile getirerek, Erikli Sahili’nin yeni altyapıya kavuşarak Kocaali’den gelecek içme suyu ile su sorununun tarih olacağını kaydetti.

 

CUMHURİYET MÜZESİ’NDE BİR ARAYA GELDİLER

 

Daha sonra, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Abdulvahit Fidanziyaret edilerek; BOTAŞ’ın proje ve faaliyet alanları ile ilgili görüşmelerde bulunuldu. Daha sonra Mustafa Helvacıoğlu ile AK Parti Edirne heyeti; Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ile 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Müzesi’nde bir araya geldi. Helvacıoğlu, 2022’de Keşan’ın 100. yılına hazırlanan Keşan Kent Müzesi ile ilgili görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

 

MİLLET BAHÇESİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞTÜLER

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar ile görüşen Helvacıoğlu ve beraberindeki heyet, Keşan’a kazandırılacak Millet Bahçesi ile ilgili Genel Müdür Yavuz Erdal Kayapınar’ın görüşlerini aldı. Daha sonra ziyaret edilen Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile başta Hersekzade Ahmet Paşa Camii olmak üzere kültürel miraslarımızı geleceğe aktarmak adına yapılabilecek çalışmalara dair istişarelerde bulunduklarının altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan’ımızın tarihi eserlerine gereken önemi vererek, gelecek nesillere aktarmak ve tarihimize ışık tutan eserlerimizi ayakta tutmak adına bakım, onarım ve tadilat çalışmalarında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Değişim ve gelişimde sürekliliği yakalayarak, tarihine de sahip çıkan hizmet anlayışımızla yaşam kalitesi yüksek bir Keşan oluşturmak en büyük hedefimizdir” ifadelerini kullandı.

 

“PROJE VE YATIRIMLARIMIZ HAYIRLI OLSUN”

 

Ankara ziyaretleri kapsamında son olarak Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank ile görüşüldü. Ziyaret hakkında bilgi veren Başkan Helvacıoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile geliştirdiğimiz ve geliştireceğimiz projelerimiz için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Bakan Yardımcımız Fatma Varank, Edirne Milletvekilimiz ve KEFEK Başkanı Dr. Fatma Aksal, İl Başkanımız Belgin İba, İlçe Başkanımız Gürcan Kılınç ile birlikte desteklerini esirgemeyen herkese Keşan’ımızda yaşayan vatandaşlarımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. Çevre ve Şehircilik alanında Keşan’ımızı çok daha ileriye taşıyacak Bakanlığımızca planlanacak tüm proje ve yatırımlarımız şimdiden hayırlı olsun. Yepyeni ve daha güçlü projelerle Keşan’ımızın gelişimi için çalışıyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ