Tarih: 04.04.2017 20:34

Hayvanlar İçin de Polis Savcı Hakim Olmalı

Facebook Twitter Linked-in

Uğur Bazan öncelikli olarak hayvan besleyenin bir süre sonra onu terk etmemesi hatta nüfusuna alması gerektiğini savundu. Hayvan hakları için de mahkemenin olması, onlara yönelik suçların TCK kapsamına girmesi gerektiğini söyledi.

 

Sokak hayvanları, bir “memleket” meselesi. Ülkemizde çok sayıda belediyenin karın ağrısı haline gelen bir konu. Üstelik yasal mevzuat ve gerekliliğe karşın ülkemizde birçok belediyenin kadrosunda veteriner dahi yok. Ancak en doğal iç güdü ile havladığı zaman bile şikâyet edilen, kentten alınıp ormanlık alanlara daha doğrusu ölüme terk edilmek istenen varlıklar onlar…

 

17 YILDIR CANLARINA CAN KATIYOR

 

1990 yılında Veteriner Hekim Uğur Bazan tarafından kurulan Silivri Veteriner Kliniği, 17 yıldır gerek evcil hayvanların gerekse ülke genelinde yaşayan sokaktaki canlıların yaralarına tuz, merhem oluyor. İki veteriner hekim, iki veteriner teknisyen, bir asistan, bir sosyal medya danışmanı ve iki temizlik personeli ile hizmet veren klinik sadece Silivri değil Çerkezköy, Çorlu, Marmara Ereğlisi gibi çevre ilçelerden, evlerinde hayvan besleyen hayvanseverlerin de bildiği bir mekân.

 

KLİNİK ÖTESİ

 

Röntgen, lazer, PRP, anestezi cihazları, hayvanların ameliyat sonrası nekahete alındığı özel bölüm, bahçesinde ülke genelinden gönderilen ve sahiplendirilmeye çalışılan hayvanlar için geçici barınak ile aslında klinik ötesi, hastaneleşme sürecine giren bir yer. Uğur Bazan ile sokak hayvanlarına ilişkin konuştuk. Röportajın başlığı ise sorumuzdan değil ilave olarak söylediklerinden çıktı:

 

AÇIK ALANA BIRAKILAN KEDİNİN YAŞAMA ŞANSI YOK

 

 

 

TEDAVİ EDECEK ÇOK HAYVANIMIZ VAR

 

 

 

BELEDİYELER KLİNİKLERDEN HİZMET SATIN ALMALI

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —