Havsa’da 3, İpsala’da 20 kaçak göçmen yakalandı

Göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Havsa’da 3, İpsala’da ise 20 kaçak göçmen yakaladı.

EDİRNE 2.05.2024 11:47:00 0
Havsa’da 3, İpsala’da 20 kaçak göçmen yakalandı

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri,göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında göçmen şahısların can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak, haksız kazanç elde etme yolunda olan organizatör şahısların bağlantılarını ortaya çıkartmak ve faillerini yakalayarak adalete teslim etmek amacıyla çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

 

YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDILAR 

 

Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından devam eden faaliyetler kapsamında Havsa ilçesine bağlı Söğütlüdere Köyü sınırları içerisinde yurt dışına kaçmaya çalıştığı tespit edilen Suriye uyruklu 3 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan kaçak göçmenler ülkelerine iade edilmek üzere Edirne İl Göç İdaresi’ne teslim edilirken, 1 organizatör ise gözaltına alındı. Göçmen kaçakçılığında kullanılan araç da yediemin otoparkına çekildi. 

 

İL GÖÇ İDARESİ’NE TESLİM EDİLDİLER

 

 

İpsala ilçesine bağlı SarıcaaliKöyü sınırları içerisinde de kaçak yollardan yurt dışına kaçmaya çalıştığı tespit edilen 20 kaçak göçmen yakalandı.Sınır hattında yakalanan kaçak göçmenler, ülkelerine iade edilmek üzere Edirne İl Göç İdaresi’ne teslim edildi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ