Havsa Kapalı Pazar Yeri hizmete açıldı

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Havsa’da yapımı tamamlanan kapalı pazar yerinin açılış programına katıldı.

GÜNDEM 5.08.2022 11:42:00 0
Havsa Kapalı Pazar Yeri hizmete açıldı

Havsa’da belediye tarafından yapımı tamamlanan kapalı Pazar yeri, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Vali Kırbıyık; “Bugün Havsa Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen kapalı pazaryerinin açılışı münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Gerek esnafımızın gerekse vatandaşlarımızın daha ferah, daha konforlu bir ortamda alışveriş yapabileceği bu tesisi Havsa’mıza kazandıran Belediye Başkanımızı, ekibini ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” dedi. 


“GEREKLİ ÇALIŞMALARIMIZI YAPTIK”


Bu tesisin yanı sıra Havsa'nın geleceği açısından iç gümrükleme sahası projesini de son derece önemli bir yatırım olarak gördüklerini söyleyen Vali Kırbıyık, “Havsa'nın ve ilimizin dış ticaret potansiyeli çerçevesinde daha büyük pay almasını sağlayacak, bu önemli tesis inşallah yakın zamanda Ticaret Bakanlığımızın koordinasyonunda hayata geçirilecek. Yine taşkın korumaya ilişkin olarak DSİ Bölge Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar geçtiğimiz ay içerisinde başladı ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu da gerek can ve mal emniyeti gerek kent estetiği açısından Havsa’mız için çok önemli bir yatırımdır. Kıymetli Havsalılar, dün bir toplantı gerçekleştirdik. İçişleri bakanlığımızdan ilgili daire başkanlarımız buradalardı. Havsa Hükümet Konağı ve emniyet müdürlüğü binası konusunda gerekli çalışmalarımızı yaptık. En kısa zamanda projesini netleştirip, yatırım programında yer alan Havsa hükümet konağının, içinde Emniyet müdürlüğü de yer alacak şekilde ihalesini de yıl bitmeden yapmak ve faaliyete geçirmek istiyoruz. Bundan sonraki yapılacak işlerle beraber Havsa'nın geleceğinin bugünlerden çok daha iyi olacağını umut ediyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”


FİDANLAR TOPRAKLAR BULUŞTURULDU


Konuşmalarının ardından pazaryerinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Süleyman Efendi cami avlusuna katılımcılar tarafından fidan dikimi yapıldı. Havsa Kapalı Pazar yeri açılış programı okunan şükür duası son buldu. Açılış programına Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’la birlikte Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Havsa Kaymakamı Reşit Özer Özdemir, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, AK Parti İl Başkanı Belgin İba, MHP İl Başkanı Zakir Tercan, Oda ve Borsa Başkanları, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Haber  / Erdal AYDIN