Halk Akademisi Kurum Kabul Sınavı yapıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Halk Akademisi’nde, yeni eğitim öğretim yılında da 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz destek kursları verilecek.

GÜNDEM 13.08.2022 17:00:00 0
Halk Akademisi Kurum Kabul Sınavı yapıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Halk Akademisi’nde, yeni eğitim öğretim yılında da 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz destek kursları verilecek. Bu destek kurslarından faydalanmak için Halk Akademisi’ne katılmak isteyen 7. Sınıfı bitirmiş öğrenciler, cumartesi günü öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere 2 oturumda yapılan ve 155’er dakika süren Halk Akademisi Kurum Kabul Sınavı’nda ter döktü. 


Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Halk Akademisi’nde 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda da 8. Sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz destek kurslarının devam edeceğini belirtti. 


165 ÖĞRENCİ KATILDI


Yeni eğitim öğretim yılında da Çerkezköy’de yaşayan 8. sınıf öğrencilerine yönelik Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce ve Rehberlik branşlarında ücretsiz destek kursları vereceklerini kaydeden Akay, “Bu destek kurslarından faydalanmak için Halk Akademimize katılmak isteyen 7. Sınıfı bitirmiş öğrencilerimiz bugün öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere 2 oturumda yapılan ve 155’er dakika süren Halk Akademisi Kurum Kabul Sınavı’na girdiler. Halk Akademisi Kurum Kabul Sınavı’na toplam 165 öğrenci katıldı” dedi. 


“KAPASİTEMİZİ ARTIRDIK”


Bundan sonraki süreçte öğrencilerin sınav başarıları ve ekonomik durumlarının değerlendirileceğini ve ardından kayıtlarının yapılacağını dile getiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız Halk Akademisi’ne devam eden 70 öğrencimizden 18 tanesi LGS’de başarılı olarak nitelikli liselere girmeye hak kazandı. İlk yılında Halk Akademimizin elde ettiği bu başarı neticesinde kapasitemizi arttırmaya karar verdik” diye konuştu. 


“150 ÖĞRENCİ FAYDALANABİLECEK”


Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde geçtiğimiz yıl 75 öğrencinin destek kurslarından yararlandığını söyleyen Akay, bu yıl daha fazla öğrenci bu imkanlardan faydalanabilsin diye 75 kişilik kontenjan da Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi için ayırdıklarını, 2022-2023 döneminde toplam 150 öğrencinin destek kurslarından faydalanabileceğini belirtti. 


Haber / İrem BANÇO