Gürcün, 55. Baro Başkanları Toplantısı’na katıldı

Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün, Türkiye Barolar Birliği'ni (TBB) ziyaret ederek Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan'la görüştü.

GÜNDEM 29.06.2024 17:49:00 0
Gürcün, 55. Baro Başkanları Toplantısı’na katıldı

Ziyarette Tekirdağ özelinde güncel meseleler hakkında görüşme sağlayan Gürcün, cumartesi günü de saat 10.00’da Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Kongre Merkezi’nde düzenlenen 55. Baro Başkanları Toplantısına katıldı. 

 

Avukatlık stajı, ücret tarifesi, Türkiye Barolar Birliği Kurgusal Duruşma Yarışması, Türkiye Barolar Birliği mesleki dayanışma uygulaması ve tevkil vekalet ücretinin yanı sıra avukatlık mesleğinin güncel ve sosyoekonomik sorunlarının görüşüldüğü toplantıda Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Egemen Gürcün de söz aldı.

 

 

 

 

“MESLEĞİN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Avukatlar için son günlerde gündeme getirilen peşin vergi söylentisine yönelik alınacak tedbirler, 9. Yargı Paketinde avukatlık mesleğini geliştirecek eklemeler, hukuk fakültelerinde kontenjanın arttırılmasının önüne geçilmesi, hukuk mesleklerine giriş sınavı, birikmiş Adli Yardım ödemesinin takip edilmesi, avukata dönük artan şiddetin bitirilmesi, Baroların gelirlerini artıracak yöntemleri, baroların ortak uygulamalarının yaygınlaşması, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve yargı bağımsızlığını zedeleyen uygulamalara dair ortak duruşun önemini vurgulayan Gürcün, “Daha iyi avukatlık mümkün” hedefiyle Tekirdağ Barosu olarak mesleğin geleceği ve hukuk devletinin güçlenmesi için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ