Gezeravcı, gelecek nesillerin hayallerini paylaştı

Türkiye'nin uzaya çıkan ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yolculuğu çocuklara ve gençlere de ilham oldu.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 28.02.2024 17:49:00 0
Gezeravcı, gelecek nesillerin hayallerini paylaştı

Şehit Erdem Uçar Ortaokulu Anasınıfı A Şubesi’nde eğitim gören 5-6 yaş grubu 13 öğrenci, Tekirdağ Şubat ayı Eğitimde İyi Örnekler Projesi kapsamında geleceğin mesleği olan astronomi ve uzay bilimine dikkat çekmek için öğretmenleri Ülker Karahan eşliğinde ‘İstikbal Göklerde, Şimdi Sıra Bizde’ isimli farkındalık etkinliği düzenledi. 

 

GEZERAVCI’NIN UZAY YOLCULUĞU ÇOCUKLARA İLHAM OLDU

 

19 Ocak’ta uzaya giden ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği 18 günün ardından Türkiye'nin insanlı ilk uzay bilim misyonunu tamamlayarak 9 Şubat'ta dünyaya iniş yapan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu Çerkezköylü çocuklara da ilham oldu. Çerkezköylü minik öğrenciler, aileleri ile birlikte tasarladıkları astronot kıyafetleri giyerek, geleceğin mesleği olan astronomi ve uzay bilimi insanı draması gerçekleştirirken, öğretmen Ülker Karahan’ın Türk Uzay Bilim İnsanları Ali Kuşçu, Cezeri, Fergani, Caca Bey, Uluğ Bey, İsmail Akbay ve Dilhan Eryurt ve Alper Gezeravcı'yaithafen çocukların potpori şeklinde söyledikleri şiir kolajinı düzenleyip hazırladığı video da gündem oldu. 

 

ALPER GEZERAVCI’DAN MİNİK ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR

 

Çerkezköylü öğrencilerin okuduğu “Bugünün küçükleri, yarının büyükleriyiz. Hepimiz geleceğin Alper Gezeravcı’sıyız. Bilimin ışığında Türkiye’yi ileriye yükseltmek için çok çalışacağız. Geleceğin mesleği bize emanet. Başarmak için Ata’mızın izinde istikbal göklerde. Ve şimdi sıra bizde” dizelerinin yer aldığı videoyu,“Ülkemizin kararlılıkla yaptığı yatırımlarla, geleceğimizin teminatı miniklerimiz, şimdiden hayallerinin sınırını ufkun ötesine taşımaya başladı. Yolları açık olsun” notuyla sosyal medya hesaplarından paylaşan Alper Gezeravcı, bu güzel projede emeği geçen minik öğrencilere öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür etti. 

 

ÖĞRETMEN ÜLKER KARAHAN VE ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da öğrencilerin videosunu “Şehit Erdem Uçar Ortaokulumuzun hazırladığı bu güzel çalışma ilk Türk Astronot olan Alper Gezeravcı tarafından paylaşılmıştır” notuyla paylaşarak öğretmen Ülker Karahan ve öğrencileri tebrik etti. 

 

Haber / Buse AKIN