Fuarın gözdesi oldu

Bugün kapılarını açan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın gözdesi Çerkezköylü girişimci, Joyce Teknoloji CEO’su Eren Efe Erkan tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk lityum bataryalı aracı olan Joyce One oldu.

BİLİM TEKNOLOJİ 13.09.2023 20:13:00 0
Fuarın gözdesi oldu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Çerkezköy Belediyesi iş birliğinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen ve dün kapılarını açan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın gözdesi Çerkezköylü girişimci, Joyce Teknoloji CEO’su Eren Efe Erkan tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk lityum bataryalı aracı olan Joyce One oldu. 

 

Joyce One isimli elektrikli otomobil, fuarın ziyaret edenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da Joyce One isimli araca binerek test sürüşü yaptı. 

 

“14 MOTOR GELİŞTİRDİK”

 

Fuara 3 motorla katıldıklarını söyleyen Joyce Teknoloji CEO’su Eren Efe Erkan, ay yıldızlı motor ve diğer motorları ile ilgili TBMM Eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a ve ziyaretçilere bilgi vererek “Cumhurbaşkanımızın milli teknoloji hamlesi vizyonuyla elektrikli motorlar üretiyoruz. Yeni nesil mıknatıslı motorları dünyada 3 ülke yapabiliyordu. Artık biz de yapabiliyoruz. Suda çalışan motorları, hafif zırhlı araçların tekerlek mekanizmasında kullanıyoruz. Yüzde 100 yerli ve milli. Sürücülerini de biz yapıyoruz” dedi. Joyce One isimli aracı, golf arabaları, çöp arabaları, hizmet arabalarında kullanılan ay yıldızlı motor ve scutter gibi ufak araçlar için geliştirdikleri motorları da tanıtan Erkan, “3 motorumuzla fuara katıldık. Ama 14 motor geliştirdik. Tek kişilik bir araç yaptık. Bunun 2 kişiliği gelecek, motosikletleri gelecek. Böyle projeler geliştiriyoruz. Her Teknofest’e de katılıp ürünlerimizi sergiliyoruz” dedi. 

 

“ŞARJ İSTASYONUNA İHTİYAÇ DUYMUYOR”

 

Türkiye'nin ilk ilk lityum pilli bataryalı aracını ürettiklerini kaydeden Eren Efe Erkan, taşınabilir lityum pili sayesinde aracın şarj istasyonuna ihtiyaç duymadığını ifade ederek “Joyce One istenilen her yerde 3 buçuk saatte şarj edilebiliyor. Demonte bataryası kolaylıkla taşınabiliyor ve herhangi bir şarj istasyonuna bağlı kalmıyor. ‘Daha Temiz Bir Dünya’ sloganıyla çıktığımız bu yolda insanlığın doğrudan ve dolaylı olarak ekosistemin dengesini bozarak çevresine verdiği bu zararların onarımına katkı sağlayacak fikirler geliştiriyoruz” diye konuştu. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ