Facebook İstasyon Kırklareli Bölgesel Topluluk Merkezi açıldı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde hizmet veren İstasyon Kırklareli Bölgesel Topluluk Merkezinin açılış töreni ve yeni hizmet binasının temel atma töreni Cumartesi günü yapıldı.

GÜNDEM 15.08.2022 11:05:00 0
Facebook İstasyon Kırklareli Bölgesel Topluluk Merkezi açıldı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde hizmet veren İstasyon Kırklareli Bölgesel Topluluk Merkezinin açılış töreni ve yeni hizmet binasının temel atma töreni, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımı ile Cumartesi günü yapıldı. 

Düzenlenen törene; Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli TSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Üyeleri, TOBB Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Beji, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, oda ve borsa başkanları ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Meta Türkiye Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil’in video konferans mesajı izlenmesi ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın konuşması ile devam etti. Törende konuşan Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık da Kırklareli’ne yakışan modern, üyelerinin ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap verebilecek donanıma sahip yeni hizmet binasının temelini atmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. 


18 AY İÇİNDE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR


Kırklareli sanayisine yapılan yatırımlar ile ticaret hacmi her geçen gün büyüyen ve buna bağlı olarak artan üye sayısı ile görev ve sorumluluklarının da arttığını kaydeden Ilık, “İlimize yakışan modern, üyelerimizin ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap verebilecek donanıma sahip yeni hizmet binamızın temelini bugün sizlerle birlikte atmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 5 katlı, 3 bin metrekare kullanım alanına sahip yeni hizmet binamızın 18 ay içerisinde hizmete girmesini planlıyoruz. Açılışını da inşallah yine birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

 
“TÜRKİYE’NİN YÜZDE 93’Ü MOBİL CİHAZ KULKANIYOR”


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da programda yaptığı konuşmada Türkiye’nin yüzde 93’ünün mobil cihaz kullandığını belirterek, “Yüzde 63’ü sosyal medyada. Dünyada sosyal medya platformlarını en çok kullanan ülkeler arasındayız. Dijital dünyadaki her gelişmeyi biliyoruz, takip ediyoruz. Ama tüm bu teknolojileri, iş üretmek, işimizi geliştirmek için değil, çoğunlukla laf üretmek için kullanıyoruz. İşte bunu tersine çevirmek, girişimcileri ve KOBİ’leri, dijital ortama, iş yapmak üzere taşımak istiyoruz. Çünkü dünya buraya gidiyor. Artık herkes işini, ticaretini, sosyal hayatını, sanal ortama kaydırıyor” dedi.


“DEĞİŞİME ADAPTE OLMAMIZ LAZIM”


Dünya nüfusunun yaklaşık 8 milyar olduğunu hatırlatan TOBB Başkanı, 5 milyar mobil cihaz kullanıcısı, 4,5 milyar internet kullanıcısı, 3,5 milyar da sosyal medya kullanıcısı bulunduğunu ifade etti. Bu rakamların hızla da artmaya devam ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu “Avrupa ve Amerika’da nüfusun yüzde 95’inin, internet’e erişimi var. Ortalama günde 6 saatleri, internette geçiriyor. Bizim bu değişimi kaçırmadan, adapte olmamız lazım. Böylece bütün dünyaya tek bir tuşla ulaşabiliriz. TOBB olarak; özel sektörün dijitalleşmesi ve yeni nesil girişimciliğin gelişmesini hedefliyor ve bunun için çalışıyoruz. Dünyanın en büyük küresel teknoloji firmalarıyla, bu kapsamda projeler üretiyoruz. Facebook’la, bu merkezde işbirliğine gittik. Çünkü Facebook, 3 milyara yaklaşan sayısıyla, dünyanın en büyük sosyal platformu. 80 milyondan fazla KOBİ’nin de sayfası bulunuyor. Dolayısıyla Facebook, firmalar arası ticaret ve tüketiciye ulaşmak erişimleri için iyi fırsatlar sunuyor. Biz de TOBB olarak, girişimcilerimizin bu dev platformu daha iyi kullanmalarını istedik. Burada yeni nesil girişimcilerin ihtiyaç duyduğu her şey var. Facebook İstasyon, bilgiye ve müşteriye ulaşmak, network kurmak için müthiş bir fırsat. Burası, işletmelerimizin küresel pazara ulaşmalarının da önünü açacak. Dijital ortamla ilgili atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak. İstasyon ’un programları herkese açık olacak. Ve en önemlisi de,  buradaki tüm aktiviteler ücretsiz olacak. Facebook Türkiye yöneticilerine ve emeği geçen tüm paydaşlarımıza, destek veren Trakya Kalkınma Ajansına, ev sahibimiz Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odamıza, bu önemli yatırımı ülkemize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Ülkemiz, girişimcilerimiz ve tüm yurttaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  Güzel işe daha vesile olarak Kırklareli TSO’nun yeni hizmet binasının temelini atmak üzere buraya geldiklerini bildiren Hisarcıklıoğlu, “Yeni hizmet binası bir vizyon işidir. Üyesine en iyi şekilde hizmet sunmayı ve şehrini zenginleştirmeyi amaç edinen, çağdaş bir yönetim anlayışının eseridir. Bu vizyonlarından dolayı, başta Soner Başkanımızı, Yönetimini, Meclisini ve tüm çalışanlarını yürekten kutluyorum. Odamız akredite Oda, Yani sizlere 5 yıldızlı hizmet sunduğu belgelenmiş durumda” ifadelerini kullandı. 


MERKEZİ GEZEREK BİLGİ ALDILAR


Konuşmaların ardından Kırklareli TSO’nun Yeni Hizmet Binası’nın temeli atıldı, İstasyon Kırklareli Bölgesel Topluluk Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Kırklareli Valisi Birol Ekici, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler; İstasyon Kırklareli Bölgesel Topluluk Merkezi’ni gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.


Haber / Menşure KARDEŞ