Erseçkin’den ilk mitinginde Akay’a ağır eleştiriler

İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yasemin Altın Erseçkin, ilk mitinginde Veliköy Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

TEKİRDAĞ 22.03.2024 15:11:00 0
Erseçkin’den ilk mitinginde Akay’a ağır eleştiriler

İlk mitinginde Veliköy Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yasemin Altın Erseçkin, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın 5 yıllık hizmet döneminde Veliköy’ü unuttuğunu kaydederek, “Mevcut Belediye Başkanı o kadar meşgul ki ikinci döneminde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için Tekirdağ’ın 11 ilçesinde harcadığı vaktini, Çerkezköy’de harcamadı. Çerkezköy’ün sorunlarını bilmiyor” dedi. 

 

İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yasemin Altın Erseçkin’in Veliköy eski Belediye Meydanı’nda önceki gün saat 22.00’de düzenlediği Veliköy Mahalle mitingine; İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Anıl Bahar, Meclis Üyesi Adayları ve vatandaşlar katıldı. Erseçkin konuşmasının başında, önceki gün Çerkezköy Ambardere mevkiinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 2 işçiye ve Saray’da yaşanan trafik kazasında yaşamını yitiren 5 kişiye Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diledi. 

 

“5 YILLIK HİZMET DÖNEMİNDE VELİKÖY’Ü UNUTTU”

 

Mitinge katılan tüm vatandaşlara teşekkür eden Erseçkin, “Bu meydanda sendikanın baskısı ve belediyeden çıkarılma korkusu ile gelmek zorunda kalan vatandaşlarımız yok. Bu meydanlarda bana güvenen ve benimle yol yürüyen vatandaşlarımız var” dedi. Konuşmasında mevcut Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştiren Erseçkin, “Veliköy’ünbir çok sorunu var. Mevcut Belediye Başkanı Vahap Akay,5 yıllık hizmet döneminde Veliköy’ü unuttu.Veliköy’de aydınlatma yok, sokaklar süpürülmüyor, çöpler toplanmıyor. Havası ve suyu kirli. Bu sorunları biliyorum çünkü bende burada yaşıyorum. Sabah kalktığım gözlerimi Çerkezköy semalarında açıyorum” dedi. 

 

“ÇERKEZKÖYLÜ HEMŞERİLERİMİZİ SIKINTILARDAN KURTARACAĞIM”

 

“Benim çocuklarım diğer adayın çocukları gibi Çorlu’da okumuyor” diyen Erseçkin,“İki çocuğum da Çerkezköy’de okuyor. Okulların ne kadar kalabalık olduğunu, okullarına servisle gidip gelirken ne kadar çile çektiğini bir anne olarak biliyorum. Çerkezköylü hemşerilerimizi de bu sıkıntılardan kurtaracağıma da söz veriyorum. Mevcut Belediye Başkanı o kadar meşgul ki ikinci döneminde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için Tekirdağ’ın 11 ilçesinde harcadığı vaktini, Çerkezköy’de harcamadı. Çerkezköy’ün sorunlarını bilmiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamadı ve yeniden kürkçü dükkanına döndü. Bundan sonra ağzınla kuş tutsan da bu samimi topluluk sana oy vermeyecektir” dedi. 

 

“SÖZLERİNİ TUTMADI”

 

Vahap Akay’ınbir önceki dönemde kadınlara kreş sözü verdiğini, işe gitmek zorunda kalan kadınların çocuklarına Çerkezköy Belediyesi’nin kreşlerinde bakılacağını söylediğini kaydeden Erseçkin, “Arkamızdaki alanı geçtiğimiz günlerde açtı,son 3 ayda karşınıza oy istemek için getirdiği eser. Yaptığı için Allah razı olsun ama bu binanın çoktan faaliyete geçmesi gerekiyordu. Veliköy’deki kadınlarımız Vahap Akay’ın bir önceki dönemde kendilerine kapalı Pazar sözü verdiğini söylüyor. Sağıma soluma bakıyorum ama pazarı göremiyorum. Pazarı bırak ara sokaklarda ışık bile yanmıyor. ‘Mahalle evleri yapacağım’ dedi, mahalle evlerini de göremiyorum. Allah nasip ederse bizler göreve gelirsek onu da yapacağız” dedi. 

 

“İNANMAYIN, İTİBAR ETMEYİN”

 

Belediye Başkanı seçildiği taktirde hazırladığı 31 projenin yüzde 70’ini tamamlayacağını kaydeden Başkan Adayı Erseçkin, “Beş yıl boyunca kapı kapı, sokak sokak dolaşarak alnım ak, yüzüm pak şekilde sizlerin yanında olacağıma söz veriyorum. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sokak sokak mahalle mahalle çıkıp 5 yıl boyunca projelerini neden yapamadığını anlatıyor. Yapamadın tamam da bari doğru düzgün mazeretlerle insanların karşısına gel de yüzün ak olsun. Çerkezköy’de sanayi alanı var. Sanayi esnafımız ise oradan kurtulmak istiyor. Önceki gün bir paylaşım gördüm hoşuma gitti. Üç aydır sokaklarda bağırıp,‘inanmayın, itibar etmeyin’ diyorum. Eğer Vahap Akay buraya bir sanayi sitesinin yapılmasını isteseydi makamına o projeyi koyardı. ‘Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sanayi alanı vermiyorsabağırır, sanayiyi buradan kaldırırdım’ diye söylem geliştirdim. Vahap Akay dün akşam demiş ki ‘gerekirse bakanlık önünde yatacağım, o onayı alacağım’ Dört yıldır neredeydin diye sormazlar mı?” ifadelerini kullandı. 

 

“GEREKİRSE ŞANTİYELERİN İNŞAATLARINDA YATACAĞIM” 

 

Bir kadın Belediye Başkan Adayı olarak çocukların, kadınların, gençlerin ve tüm vatandaşların daha güzel bir Çerkezköy’de yaşaması için elinden gelen gayretle gece gündüz çalışıp, projeleri yapabilmek için gerekirse şantiyelerin inşaatlarında yatacağını ifade eden Erseçkin, “Yaptığımız işler olana kadar çabalayacağım. Vahap Akay, ‘bir sürü park yaptım’ diye gururla anlatıyor. Yaptığın parklar o kadar güvenliksiz ki çocuklarımız oynayamıyorlar. Nasip ederse 1 Nisan’da göreve gelirsek belediye iştirak şirketi ile bütün parklara çay bahçesi ve güvenlik koyacağız. Halk Ekmek yaptığını söylüyorsun. Allah razı olsun. Hizmet diye sunduğunu halka neden çileye dönüştürdün. Halk ekmek binaları önünde halkımız kuyrukta bekliyor. Halk Ekmek büfelerinden halkımızın ekmeğe ulaşımını daha kolay hale getireceğiz. Ayrıca Halk Et ve Halk Sütü de halkımız ile buluşturacağız” şeklinde konuştu. Erseçkin, konuşmasında Veliköy’deki toprakların parsel parsel satıldığını da kaydederek, “Şuanda Veliköy’de 36 tane sanayi parseli satıldı. Henüz bu bütçenin nerede harcandığı ile alakalı planlama açıklanmadı. Eğer seçilirse bunu halkına anlatacak mı? İhtimal vermiyorum. Ama ne yaptıysa ne ettiyse, fakirin ve fukaranın hakkını kime yedirdiyse göreve geldiğimde sayfa sayfa internet ve haber sitelerinde dökmezsem benim adım Yasemin değildir” dedi. 

 

“RAKİPLERİMİZ BİZİ YOK SAYMA DERDİNDE” 

 

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe’yi de eleştiren Erseçkin, “Çerkezköy’de yaşamıyor. Veliköy’deki fabrikasını kapatıp Bilecik’e gitti,6 ay önce Milletvekili Adayı olmak için Çerkezköy’e geldi. Sırası yetmedi, seçimden 2 ay önce yeniden Çerkezköy’e geldi ve belediye Başkan Adayı oldu. Bugüne kadar beceremediğiniz ve yapamadığınız muhalefeti, iktidar olarak nasıl yürüteceksiniz? Bu akşam rakiplerimizin kulaklarını çınlattık. İki aydır sokak sokak, kapı kapı gezip bunları anlatıyorum. Hepsinin mitingini de izliyorum. Sanki bu seçimlerde iki aday yarışıyormuş algısı var. Çıkıp birbirlerine saydırıyorlar,bir Allah’ın kulu da çıkıp ‘İYİ Parti’nin Adayı Yasemin Altın Erseçkinde var’ diyemiyor. Benim alnım ak, yüzüm de paktır. Bugüne kadar sabahtan akşama kadar sokaklarda, caddelerde gönül rahatlığı ile gezdim. Söyleyecek bir şeyleri olmayan rakiplerimiz, bizleri yok sayma gayretindeler. Siz görmezden gelebilirsiniz ama biz öyle bir birleşme ile geliyoruz ki ne iktidar partisinin gücü ne de yereldeki belediyenin tehditleri bunun önünü kesemeyecek. Çerkezköy’ün ilk kadın belediye başkanı olabilmek için çok çalışacağım” ifadelerini kullandı. 

 

“HERHANGİ BİR KİŞİNİN SPONSORLUK GÜCÜNÜ ARKAMA ALMADIM”

 

Erseçkin, “Mevcut belediye yol yapmayı, asfalt dökmeyi hizmetten sanıyor. Bunları da proje gibi anlatıyorlar. Birisi de çıkıp, ‘bu hizmetler, zaten yapmanız zorunlu hizmetler’ diyemiyor. Büyüyen Çerkezköy’de yapılması zorunlu şeyleri hizmetmiş gibi anlatma gayretindeler. Ben 3 aydır seçim kampanyası yürütüyorum. Bu kampanyayı yürütürken ben, eşim ve çocuklarımızın yarınları için biriktirdiğimiz paralarla ve meclis üyelerimizin destekleriyle bir havuz oluşturduk. O kadar az paramız var ki şaşalı podyumlarımız ve afişlerimiz yok. Çerkezköy’ün her noktasında posterimiz, afişlerimiz ve cadde sokaklarda birbiri ardına bangır bangır bağıran otobüslerimiz yok. Sayıca çok azız ama bunun açığını sokak sokak, ev ev gezerek, halkımıza dokunarak telafi etmeye çalışıyoruz. Herhangi bir kişinin sponsorluk gücünü arkama almadım. Samimiyetimizden, dik duruşumuzdan, güçlü yürüyüşümüzden ve sessiz çığlığımızdan o kadar korkmaya başladılar ki fısıltı gazeteleri sokaklarda konuşmaya başladı. ‘Yasemin’i boş verin, seçimin son haftası 3-5 milyon veririz, gider evinde oturur ve seçimi kazanamaz’ diyorlarmış. Bu söylemi gerçekleştiren kişiye buradan seslenmek istiyorum. Bu parayla senin işin olursa, bugün o parayı sana veriyorum. Artık kirli ellerini Çerkezköy’ün üzerinden çek ve git bu şehirden. Ben bu yolda bana inanan insanlarla birlikte yürüyorum. Çerkezköy’ün ilk kadın belediye başkanı olmak içinde çalışmalarımızı sürdüreceğim” dedi. 

 

Haber / Buse AKIN