Endonezya Günü etkinliğinde buluştular

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde 14. Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında önceki gün saat 18.00'da uluslararası öğrencileri tarafından ‘Endonezya Günü’ etkinliği düzenlendi.

GÜNDEM 24.05.2022 14:40:00 0
Endonezya Günü etkinliğinde buluştular

Türkiye'de Endonezya kültürünü tanıtmak ve iki ülke arasındaki kültürel alışverişi canlandırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet Temelci, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Fatih Çömlekçi, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

“STRATEJİK BİR HAMLE OLARAK KABUL ETTİK”

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, “Rektör olduğum 2017 yılından beri Endonezyalı öğrencilerimize ev sahipliği yapıyoruz. Üniversitemizde Endonezyalı öğrencileri bulunmasını stratejik bir hamle olarak kabul ettik. 272 Endonezyalı öğrencimiz var. Arzumuz bu öğrencilerimizin sayısını daha çok artırmak. Endonezyalı öğrenci kardeşlerimizin bu konuda desteğini, gayretini bekliyoruz” diyerek, mezuniyet sonrası memleketlerine dönecek öğrencilerin ülkemizin kültür elçisi olacaklarını belirtti. Yöresel ikramların yapılarak yöresel dansların sahnelendiği etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Haber / Bedirhan MACİT