Ekipler karla mücadeleye hazır 

Tekirdağ genelinde hafta sonu beklenen kar yağışı öncesi Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin hazırlıklarını tamamladığını kaydeden Çorlu Belediye Başkan Yardımcı

GÜNDEM 20.01.2022 11:09:00 0
Ekipler karla mücadeleye hazır 

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, 4 ayrı grup ve 10 ekip oluşturduğunu, solüsyon ve tuzlama çalışmalarının yapılacağı güzergâhların da belirlendiği kaydedildi.

 

“DEPOMUZDA 300 TON TUZ VE 20 TON SOLÜSYONUMUZ MEVCUT”

 

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Tekirdağ il genelinde yer yer 5 ile 10 cm arasında kar kalınlığı beklendiği ve aralıklarla devam edeceği yönündeki uyarılarına istinaden hazırlıkların yapıldığını ifade ederek "Olası yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı 2 kar kaplanı, 2 tuz robotu, 5 greyder, 3 loder, 5 beko loder, 2 kamyon, 1 solüsyon traktörü ve 65 personelimiz ile hazırız. Kar ve buzlanmaya karşı depomuzda 300 ton tuz ve 20 ton solüsyonumuz mevcut. Ekiplerimiz yolların kapanmaması ve ulaşımda herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için gece ve gündüz çalışacaklar. Çalışmalar araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu şehir merkezi başta olmak üzere bulvar, cadde ve sokaklarda eş zamanlı olarak devam edecek” dedi. Başkan Yardımcısı Tunçcan, evsiz ve sokakta kalan vatandaşlara yönelik olarak kentteki otel ve pansiyonlar ile birlikte yürüttükleri çalışmalar kapsamında olumsuz hava koşullarına maruz kalabilecek vatandaşların da yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. 

 

“MECBUR KALMADIKÇA KİMSE DIŞARIYA ÇIKMASIN”

 

Vatandaşları kış lastiklerini takmayı ve araçlarında zincir bulundurmayı ihmal etmemeleri konusunda da uyaran Tunçcan, “Özellikle yoğun yağış nedeniyle oluşabilecek kötü hava şartlarında mecbur kalmadıkça kimse dışarıya çıkmasın. Yaşanabilecek aksaklık ve olumsuzluklarda vatandaşlarımız 444 99 59 numaralı hattımızı arayabilir" dedi. 

 

Haber / Erdal AYDIN