Edirne’nin güzelliklerini resmetti

2022 Edirne Yılı etkinlikleri kapsamında Ressam Melih Atalan’ın “Tuvallerde Edirne” isimli resim sergisinin açılışı yapıldı.

GÜNDEM 24.05.2022 15:22:00 0
Edirne’nin güzelliklerini resmetti

Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi’nin katkılarıyla 2022 Edirne Yılı etkinlikleri kapsamında Ressam Melih Atalan’ın ‘Tuvallerde Edirne’ isimli resim sergisinin açılışı yapıldı. Devecihan Kültür Merkezi Hayri Çizel Sergi Salonu’nda yapılan açılışta konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Melih Atalan’ın ilk sergisi olduğuna dikkat çekti.

“BİLİME, SANATA VE TEKNOLOJİYE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Edirne Belediyesi olarak, bilime, sanata ve teknolojiye çok önem verdiklerini belirten Tanrıkulu, “Öncelikle bizleri böylesine özel bir sergiyle buluşturan Sevgili Melih Atalan’a çok teşekkür ediyorum. Bizi gerçekten de çok özel bir sergiyle buluşturdu. Melih Atalan, Edirne’nin tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini tablolarına başarıyla yansıtmış. Kendisini bir kez daha tebrik ediyorum. Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’ın öncülüğünde bir sanat ve kültür şehri yaratmak adına elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz” dedi.

 

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA EĞİTİM ALMAYA BAŞLADI

Emekli olduktan sonra Edirne Halk Eğitim Merkezi Resim Kursu’na katıldığını ve aldığı eğitimler sonrasında yağlı boya tekniği ile resimler yapmaya başladığını belirten Melih Atalan da, “Edirne’nin tarihi ve doğal güzelliklerini içinde barındıran bir resim yapmaya karar verdim. Resimlerimin çoğu EFOD fotoğraf sanatçılarının Edirne manzaralarını içeren fotoğraf çalışmalarıdır. Sergim ile Edirne’nin bugünlerini geleceğe aktarmak ve şehrimizin tarihini, doğal güzelliklerini ve geleneklerini tablolarıma yansıtmaya çalıştım. Başarabildiysem ne mutlu” diye konuştu.

Haber / Erdal AYDIN