Edirne Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Sanayi Fuarı açıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) katkıları, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Trakya Üniversitesi iş birliğinde ile 22’ncisi düzenlenen Edirne Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Sanayi Fuarı açıldı.

26.05.2022 19:07:00 0
Edirne Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Sanayi Fuarı açıldı

Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi’nde düzenlenen Edirne Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Sanayi Fuarı’na; Tekirdağ, Kırklareli ve diğer çevre illerden yoğun katılım oldu. Fuarda kurulan stantlarda yöresel lezzetler Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya’dan gelen konuklara ikram edildi.

 

“TARIMSAL ÜRETİM OLDUKÇA ÖNEMLİ”

 

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, fuarın açılışında yaptığı konuşmada tarım ve hayvancılığın öneminden bahsetti. “Tarımsal üretimin oldukça önemli” diyen Vali Kırbıyık, “Birçok ülke tarımsal ürünlerin ihracatıyla ilgili kısıtlama kararlarına gidebiliyor. Belirli ülkeler belirli tarım ürünlerinin ihracatını yasaklayabiliyor ya da rezervlerinde inanılmaz bir artışa giderek doğal tedarik sürecinde aksamalara neden olabiliyor. Bizim bunun karşısında yapabileceğimiz en kuvvetli seçeneğimiz tarımsal üretim kapasitemizin artırılmasıdır. Bu tarz fuarların ve organizasyonların inanılmaz önemli olduğunu değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt da fuarın hayırlı olmasını diledi.

 

31 MAYIS’A KADAR AÇIK KALACAK

 

Konuşmaların ardından Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Bulgaristan Hasköy Valisi Katya Paneva, Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk fuarın açılış kurdelesini kesti. Stantları gezen protokol üyeleri ve katılımcılar, firma yetkililerinden ürünler hakkında bilgi aldı. Edirne Tarım Hayvancılık Gıda ve Sanayi Fuarı, 31 Mayıs’a kadar açık kalacak.

 

Haber / İrem BANÇO