“Down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır”

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi tarafından 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi.

TEKİRDAĞ 22.03.2024 11:20:00 0
“Down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır”

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi tarafından düzenlenen 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliğine katılan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, “Down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır” dedi. 

 

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi tarafından down sendromuna farkındalık oluşturmak amacıyla Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün katılımıyla Valilik önünde etkinlikler düzenlendi.

 

“TEDAV EDİLMESİ GEREKEN BİR HASTALIK DEĞİL”

 

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Soytürk; down sendromunun, tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğunu ifade ederek “Down sendromlu bireyler enerjileri, sevgileri ve eğlenceli taraflarıyla çevresindeki insanlara ve topluma güzellikler katan kimselerdir. Karşılıksız seven ve sevilmeyi fazlasıyla hak eden kişilerdir” dedi. 

 

“BİZLERİN İNSANİ SORUMLULUĞUDUR”

 

Vali Soytürk, “Down sendromu hakkında erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları ve toplumumuzu bilgilendirici faaliyetlerle bu bireylerimize destek olmak bizlerin insani sorumluluğudur” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / İrem BANÇO