Dört Ülke Dört Üniversite Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi açıldı

Dört Ülke Dört Üniversite Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi açıldı.

EĞİTİM 24.04.2024 11:13:00 0
Dört Ülke Dört Üniversite Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi açıldı

Trakya Üniversitesi, Kuzey Makedonya Üsküp Kiril ve Metodi Üniversitesi, Sırbistan Niş Üniversitesi ve Bosna Hersek, Saraybosna Üniversitesi iş birliği ile Mimar Kemaleddin Sergi Salonu’nda Dört Ülke Dört Üniversite Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi açıldı. 

 

Sergi açışına Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Almanya Lörrach Baden-WuerttembergCooperativeState Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. GerhardJager, önceki dönem Rektörü Prof. Dr. GustavManfredRaupp, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Baden-WuerttembergCooperativeState Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. JohannesKern, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Kuzey Makedonya, Üsküp KrilandMethodi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof. ValentinaStefanovska ve Prof. Fehim Huskoviç katıldı.

 

25 ÖĞRENCİNİN ESERLERİ YER ALIYOR

 

Sergide Kuzey Makedonya Üsküp Kiril ve Metodi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Prof. Dr. SlavicaJanaslieva ve Prof. Dr. Fehim Huskovic, Sırbistan Niş Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Prof. Dr. KatarinaDjordjevic, Bosna Hersek, Saraybosna Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Doç. Dr. DanisFejzic ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Prof. Melihat Tüzün ve Prof. Ayhan Çetin koordinatörlüğünde dört ülkenin dört üniversitesinden 25 öğrencinin desen, baskıresim, grafik tasarım, kolaj, fotoğraf gibi tekniklerle yaptıkları eserler yer alıyor. 

 

İKİNCİSİ ÜSKÜP’TE AÇILACAK

 

Açılışın ardından katılımcıları Prof. Melihat Tüzün eşliğinde sergiyi gezdi. Yürütücülüğünü Dekan Yardımcısı Prof. Ayhan Çetin’in üstlendiği, Dekan Prof. Melihat Tüzün ve Resim Bölümü Arş. Gör. Kübra Yıldız’ın da araştırmacı olarak yer aldığı ‘Dört Ülke Dört Üniversite Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi” projesi kapsamında gerçekleştirilen serginin ikincisi Üsküp'te Kiril Metodi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi alanında gerçekleştirilecek.

 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ