Dış Ticaret İstihbarat Merkezi'ni tanıttılar

Dış Ticaret İstihbarat Merkezi

Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi tanıtım toplantısı düzenlendi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda bugün saat 14:00 ile 16:30 saatleri arasında düzenlenen bilgilendirme toplantısına Ticaret  Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzman Yardımcısı Muhammed Emin Erkal, Ticaret Bakanlığı Uluslar arası Araştırmalar ve AB Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Zöre Akşahin Şimşek ve İMMİB Genel Sekreterliği Ticaret Uzmanı Yasemin Lokmancı konuşmacı olarak katıldı.

 

BİLGİLENDİRME YAPTILAR

 

Düzenlenen tanıtım toplantısında ilk konuşmayı İMMİB genel Sekreterliği Ticaret Uzmanı Yasemin Lokmancı yaptı. Lokmancı, "İMMİB olarak Türkiye’nin yüzde 25 ihracatını biz gerçekleştiriyoruz. Yurt içi ve yurt dışı fuar destekleri de veriyoruz. Ayrıca çeşitli eğitim programlarımız kapsamında da eğitimler veriyoruz. İhracatçılarımızı ihracat konularında bilgilendiriyor ve doğru ve en iyi şekilde sorunsuz  olarak ihracat yapmalarını sağlıyoruz" dedi. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzman Yardımcısı Muhammed Emin Erkal da İhracata Yönelik Devlet Destekleri hakkında bilgilendirme yaptı. UR-GE katılım destekleri konusunda da bilgi veren Erkal, bu kapsamda Eğitim Danışmanlık  faaliyetleri desteklerinin yer aldığını belirtti. Ticaret bakanlığı Uluslar Arası Araştırmalar ve AB Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Zöre Akşahin Şimşek’te, Yurt dışı ihracatlarda ülkeler arası yapılan ikili ilişkiler kapsamında  yapılan  protokole göre ihracat yapıldığını  belirterek konu hakkında geniş açıklamalar yaptı.

 

Haber / Özge MERİÇ