Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

‘Çanakkale Ruhu’temasıyla lise ve üniversite öğrencileri arasında yapılan yarışmalarda derece elde eden öğrencilere düzenlenen törende ödülleri verildi.

EĞİTİM 21.03.2024 12:13:00 0
Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye genelinde düzenlediği ‘Çanakkale Ruhu’ temalı Lise Öğrencileri Arası Resim Yarışması ile Üniversite Öğrencileri Arası Fotoğraf Çekme Yarışmaları tamamlandı. Kırklareli’nde dereceye giren öğrencilere Müftülük Gençlik Merkezi’nde ödülleri verildi. Lise kategorisinde birinciliği Kırklareli Güzel Sanatlar Lisesi’nden Gülben Vuran, ikinciliği Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nden Tuğba Paralı, üçüncülüğü ise Kocahıdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Aslı Korur aldı.Üniversite kategorisinde ise birinciliği Rumeysa Nur Güleryüz, ikinciliği Esra Arslan, üçüncülüğü ise Rabia Arslan aldı.

 

“ÇOK GÜZEL ESERLER ORTAYA KOYDULAR” 

 

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim eden İl Müftüsü Yusuf Eviş, “Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren, var olmakla yok olmak arasında önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl dönümü vesilesiyle düzenlemiş olduğumuz yarışmalara ilgi göstererek, el emeği eserleri ile yarışmaya katılan öğrencilerimize, destekçisi olan öğretmenlerine, okul yöneticilerine ve velilerine teşekkür ediyorum” diyerek, derece elde edemese de katılım sağlayarak bu anlamlı yarışmada yer alan öğrencilerin de çok güzel eserler ortaya koymasına ayrıca sevindiğini belirtti. Dereceye giremeyen öğrencilere de mansiyon ödülü takdim edildi. 

 

Haber / Gülçin ÇALIŞKAN